ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ισπανία βλέπει τις αφίξεις τουριστών σχεδόν να ανακάμπτουν στα προ του Covid επίπεδα

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα τέταρτο (23,7%) φτάνοντας τα 37,5 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η κορυφαία αγορά προέλευσης, με αριθμούς να αυξάνονται από έτος σε έτος κατά σχεδόν 20% στα 7,8 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός αφίξεων ήταν μόλις 1,6% χαμηλότερος από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Το σύνολο σχεδόν δύο εκατομμυρίων ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 9,6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2022 και αντιπροσώπευε σχεδόν το 24% του συνόλου, σύμφωνα με το Ισπανικό Ινστιτούτο Εθνικής Στατιστικής (INE).

Ωστόσο, οι συνολικές διεθνείς επισκέψεις 8,3 εκατομμυρίων τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 5,8% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, αλλά αυξήθηκαν κατά 10,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι Βαλεαρίδες προσέλκυσαν τον υψηλότερο αριθμό διεθνών αφίξεων τον μήνα με 2,1 εκατομμύρια, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο (30,9%) του συνόλου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσης η κύρια χώρα προέλευσης για την Ανδαλουσία τον Ιούνιο και η δεύτερη υψηλότερη για την Καταλονία.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Ιούνιο ταξίδεψαν αεροπορικώς, με περισσότερα από επτά εκατομμύρια, που αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 9,5%.

Οι οδικές μετακινήσεις αντιπροσώπευαν 15,2% περισσότερους τουρίστες, οι σιδηροδρομικοί 26% περισσότεροι και 49,2% οι αφίξεις στα λιμάνια.

The post Η Ισπανία βλέπει τις αφίξεις τουριστών σχεδόν να ανακάμπτουν στα προ του Covid επίπεδα appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts