ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ισπανία παρατείνει εκ νέου τους περιορισμούς εισόδου για τον Covid-19

Η Ισπανία παρέτεινε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τους ισχύοντες περιορισμούς εισόδου στη χώρα, που έχουν επιβληθεί λόγω του Covid-19 για υπηκόους τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων κατόχων βρετανικών διαβατηρίων.

Σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα BOE της Ισπανίας, αναφέρεται ότι οι ισχύοντες περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 15 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του Ισπανικού Γραφείου Τουρισμού επιβεβαίωσε την παράταση του κανόνα.

Έτσι, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ισπανία πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid-19 ή να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον ιό.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Πιο αναλυτικά, όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω για να εισέλθουν στην Ισπανία θα πρέπει, είτε να έχουν εμβολιαστεί πλήρως (συμπεριλαμβανομένης μιας αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον Covid-19), είτε να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης ανίχνευσης του ιού (PCR, που πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την αναχώρηση για την Ισπανία ή εξέταση αντιγόνου, που πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση). Επίσης, αποδεκτό γίνεται και το πιστοποιητικό νόσησης.

Για επισκέπτες ηλικίας 12 έως 17 ετών που δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση του εμβολίου, αλλά έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου ή τη μία δόση μονοδοσικού εμβολίου, εγκεκριμένο από την Ισπανία, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από τον τελευταίο εμβολιασμό τους για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, έχει δει τις αφίξεις να” εκτινάσσονται” στα ύψη φέτος καθώς οι προηγούμενοι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει.

Η Ισπανίδα υπουργός Τουρισμού, Reyes Maroto, είπε ότι μέχρι στιγμής το 2022, οι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα και πραγματοποιούν ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας στη χώρα, με τον αριθμό των επισκεπτών να φτάνει το 85% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, περισσότερους από 30 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες υποδέχθηκε η Ισπανία το πρώτο εξάμηνο του 2022, αριθμός εξαπλάσιος, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.

Η Ισπανία χαλάρωσε τους κανόνες εισόδου για τους υπηκόους τρίτων χωρών τον Μάιο, όταν ήρε την απαγόρευσή της για μη εμβολιασμένες αφίξεις. Ένα μήνα αργότερα, κατάργησε όλους τους περιορισμούς εισόδου για τους κατοίκους της ΕΕ. Πολλοί ήλπιζαν ότι αυτό θα επεκτείνονταν σε όλες τις αφίξεις, επομένως η πρόσφατη παράταση είναι εξαιρετικά απογοητευτική.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts