ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΚΟΕ δεν αναλαμβάνει τα τεστ covid-19 των προ-Εθνικών ομάδων!

Από τη μια η διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας διατυμπανίζει ότι κατάφερε να βάλει επιπλέον αθλητές και αθλήτριες στα κολυμβητήρια και από την άλλη ανακοινώνει πως δεν καλύπτει τα έξοδα των τεστ covid – 19 για τις προ-Εθνικές ομάδες!

Mε επιστολή που έστειλε στα σωματεία ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης ενημερώνει ότι για να επιστρέψουν τα μέλη της προ-Εθνικής στα κολυμβητήρια θα πρέπει να τηρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα μεταξύ των οποίων και η υποβολή σε τεστ.
Σύμφωνα με την ΚΟΕ το μηνιαίο κόστος των τεστ ανέρχεται σε 18.160 μηνιαίως για τα μέλη της προ-Εθνικής ομάδας. Αυτό το κόστος δηλώνει αδυναμία να το αναλάβει!
Ως δικαιολογία χρησιμοποιείται το γεγονός πως είναι άγνωστο μέχρι πότε θα χρειαστεί να γίνονται τα τεστ ενώ η ΚΟΕ επικαλείται και την ίση μεταχείριση προς τα υπόλοιπα αθλήματα της δύναμης της καθώς θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον 180 άτομα (μάλλον υπολογίζει και την τεχνική κολύμβηση) με το μηνιαίο κόστος να ανεβαίνει στα 32.000 ευρώ.
Αν μια ομοσπονδία δεν μπορεί να καλύψει υγειονομικά τα μέλη των Εθνικών ομάδων, τότε δημιουργείται ζήτημα. Προφανώς και το μίνιμουμ που μπορεί να προσφέρει στην παρούσα φάση η ΚΟΕ προς τα μέλη της προ-Εθνικής ομάδας είναι η κάλυψη των εξόδων των τεστ για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους. Αυτό είναι και το μοναδικό κόστος για την ΚΟΕ που θα την επιβαρύνει τη δεδομένη περίοδο καθώς δεν έχει να καλύψει προετοιμασίες αθλητών και καμπ.
Αντί λοιπόν η ΚΟΕ να καλύψει το κόστος για τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες των προ-Εθνικών ομάδων, επικαλείται την απόφαση με την οποία κατέστησε τις ομάδες υδατοσφαίρισης αρμόδιες για τα τεστ στους παίκτες και τις παίκτριες αντίστοιχα και εξαιρεί από αυτήν τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας.
Με λίγα λόγια, η ΚΟΕ ανέθεσε στα σωματεία μια δική της υποχρέωση για να μην μπλέξει όπως παραδέχεται στο ενημερωτικό έγγραφο με την όλη διαδικασία και φυσικά να μην χρεωθεί το κόστος των ελέγχων…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts