ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Κρήτη στην πεντάδα με τους πιο ζεστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές τον φετινό χειμώνα

Την Κρήτη περιλαμβάνει στις προτάσεις της με τους πέντε πιο ζεστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές τον φετινό χειμώνα η αμερικανική ιστοσελίδα Traveloffpath.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί της Ελλάδας, είναι το αγαπημένο των ταξιδιωτών. Παρόλο που το κολύμπι τον χειμώνα είναι εξαιρετικά απίθανο, οι πολλές ημέρες ηλιοφάνειας ωθεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το νησί και, φυσικά, να απολαύσουν την καταπληκτική κουζίνα του. Όπως αναφέρεται, το χωριό Μύρτος της Κρήτης, είναι από τα πιο ζεστά μέρη της Ευρώπης λόγω του ότι έχει κατά μέσο όρο 320 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο.

Στους πέντε πιο ζεστούς προορισμούς στην Ευρώπη, συγκαταλέγεται η Κύπρος, με τη νότια ακτή να παραμένει πιο ζεστή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η δημοφιλής πόλη της Λεμεσού, για παράδειγμα, έχει μέση υψηλή θερμοκρασία τον Δεκέμβριο 18,9 βαθμούς κελσίου. Ενώ, μέρη όπως η Πάφος, η Λεμεσός, το Λάτσι, η Λάρνακα και η Αγία Νάπα προσφέρουν τις πιο ηλιόλουστες ημέρες κατά τους χειμερινούς μήνες, αν και η μέση θερμοκρασία της θάλασσας που κυμαίνεται γύρω στους 21,1 βαθμούς, καθιστώντας το κολύμπι σχεδόν αδύνατο.

Στις προτάσεις της Traveloffpath συγκαταλέγεται και η Μάλτα. “Αυτό το μικρό διαμάντι είναι ένα απαραίτητο αξιοθέατο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για να εξερευνήσει κανείς το νησί της Μάλτας και το μικρότερο και ακόμη πιο μοναδικό νησί Γκόζο”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καιρός τον χειμώνα είναι ηλιόλουστος, με κατά μέσο όρο 3.000 ώρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο. Για παράδειγμα, ο Δεκέμβριος (ένας διαβόητα μουντός μήνας σε όλη την ήπειρο) προσφέρει περίπου 5 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα, μέση θερμοκρασία περίπου 15,5 βαθμούς κελσίου και ίσως 8 ημέρες βροχόπτωσης.

Στη Σικελία, που τελευταία βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας λόγω της πολυβραβευμένης σειράς “The White Lotus”, οι χειμερινοί μήνες είναι ζεστοί και ευχάριστοι.

“Ο καιρός σε αυτό το νησί τείνει να είναι λίγο συννεφιασμένος τον χειμώνα, οπότε μπορεί να μην είναι ο πιο ηλιόλουστος προορισμός στη λίστα μας, αλλά η μέση θερμοκρασία στους 15,5 βαθμούς κελσίου σημαίνει ότι μπορεί κανείς να απολαύσει τη βόλτα του χωρίς να χρειαστεί να ντυθεί βαριά”, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα.

Στο Top5 της Traveloffpath περιλαμβάνεται το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, με τον καιρό να είναι ζεστός και ευχάριστος καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. “Ένας βασικός λόγος για να απολαύσει κανείς την εκπληκτική περιοχή της Πορτογαλίας τον χειμώνα είναι οι μεγάλες εκπτώσεις  στα θέρετρα”, επισημαίνει η ιστοσελίδα.

Η μέση θερμοκρασία στη δημοφιλή πόλη Φάρο της Πορτογαλίας είναι περίπου 15,5 βαθμοί κελσίου τον Δεκέμβριο, με την πόλη να έχει περίπου 300 ηλιόλουστες ημέρες κάθε χρόνο.

The post Η Κρήτη στην πεντάδα με τους πιο ζεστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές τον φετινό χειμώνα appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts