ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπένγκστον σταματά σε ηλικία 28 ετών

Μέχρι και την εμφάνιση του απίθανου Μόντο Ντουπλάντις, το σημείο αναφοράς για το σουηδικό επί κοντώ, ήταν η Αντζέλικα Μπένγκστον η οποία σε ηλικία 28 ετών πήρε την απόφαση να σταματήσει.

του Άρη Κατσίδη
[email protected]

Η Μπένγκστον κατέληξε σ αυτήν την απόφαση τόσο νωρίς, βλέποντας πως δεν μπορεί να κερδίσει κάτι περισσότερο. «Το σκεφτόμουν πολύ καιρό  τώρα και ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ένιωσα ότι είχα κάνει και είχα δοκιμάσει ό,τι μπορούσα. Μετά το άφησα από την σκέψη μου λίγο,  οπότε περίμενα λίγο καιρό για να πάρω την τελική απόφαση. Έχω ζήσει πολλά και έχω πετύχει επίσης πολλά, όπως η 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο Πέκινο με 4.70μ. Δεδομένου ότι το επίπεδο ανέβηκε καθώς έγινα και εγώ καλύτερη, ήταν λίγο αστείο το 2019 που κατάφερε να πηδήξω 4.80μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και να μείνω μόλις… έκτη».
Η Μπένγκτσον μεγάλωσε με την άποψη ότι: «Όποιος περπατάει στα βήματα κάποιου, ποτέ δεν θα έρθει πρώτος» και για αυτό προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική αλλά έβρισκε μπροστά της συνήθως την Κατερίνα Στεφανίδη με την οποία είχε παράλληλη πορεία. Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2000 σαν κορασίδα και τον επόμενο χρόνο ως νεάνιδα. Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιαλούς νέων του 2010 και χρυσό στο ευρωπαϊκό νεανίδων του 2011. Ξανά παγκόσμια πρωταθλήτρια ως νεάνιδα το 2012 και τρίτη στο ευρωπαϊκό Κ23 το 2013 ως… νεάνιδα. Το 2015 κέρδισε το χρυσό στο ευρωπαϊκό Κ23, το χάλκινο στο ευρωπαϊκό κλειστού και ήταν 4η στο παγκόσμιο του Πεκίνου. Το 2016 στο Άμστερνταμ ήταν τρίτη στο ευρωπαϊκό ανοιχτού και την επόμενη χρονιά τρίτη στο ευρωπαϊκό κλειστού. Αυτή ήταν και η τελευταία της μεγάλη επιτυχία…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts