ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ρόδος έκανε το “θαύμα” στο 8μηνο, επιτυγχάνοντας αύξηση των αφίξεων παρά την πυρκαγιά ! | Όλα τα στοιχεία της Fraport | ΠΙΝΑΚΕΣ

Παρά τις σημαντικές επιπτώσεις από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ρόδο, το σμαραγδένιο νησί κατάφερε στο οκτάμηνο 2023 να ξεπεράσει τα μεγέθη του 2022 και του 2019, επιτυγχάνοντας έναν πραγματικό άθλο, δεδομένου ότι TUI και Jet2 είχαν διακόψει τις πτήσεις προς το νησί. Συνολικά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport σημείωσαν τον εφετινό Αύγουστο μικρή αύξηση σε διακίνηση επιβατών.

Στο 8μηνο του 2023, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, στην Ρόδο η διακίνηση επιβατών αυξήθηκε κατά 3,5%, με τους Έλληνες να φτάνουν το 21,9% και τους αλλοδαπούς να είναι +1,5%, αποδεικνύοντας την δυναμική του νησιού, αλλά και την δουλειά σε βάθος που γίνεται από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Αντώνη Β. Καμπουράκη.

Στο 8μηνο σημαντικές αυξήσεις κατέγραψαν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Χανίων, Μυτιλήνης και Σκιάθου, ενώ μικρή μείωση  σημείωσε μόνο το αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Πιο αναλυτικά στα αεροδρόμια της Fraport, η συνολική αύξηση της επιβατικής κίνησης για τον Αύγουστο του 2023 ανήλθε σε 2,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Η κίνηση εξωτερικού κατέγραψε οριακή άνοδο κατά 1,3% και η κίνηση εσωτερικού κατά 8,9%. Τη μεγαλύτερη άνοδο κίνησης για το μήνα σημείωσε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που ανήλθε σε 10,7%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση είχε η Σαντορίνη στο -11,5%.

Ακόμη και η Κέρκυρα παρά τις πυρκαγιές στο τέλος Ιουλίου, συνέχισε τη δυναμική της άνοδο που ξεκίνησε από πέρυσι. Κεφαλονιά και Ζάκυνθος είχαν επίσης άνοδο τον προηγούμενο μήνα, με τη συνολική κίνηση εξωτερικού να παρουσιάζει αύξηση κατά 1,7% και 6,9%, αντίστοιχα. Άνοδος υπήρξε και για την Κω, κατά 4,1% στη διεθνή επιβατική κίνηση, αλλά και για τα Χανιά κατά 5,4%.

Οι εθνικότητες με την  μεγαλύτερη προσέλευση

Πρώτη σε αφίξεις στα 14 αεροδρόμια της Fraport ήταν οι Βρετανοί (648,422) και ακολούθησαν οι Γερμανοί (387.454), οι Ιταλοί (307.882), οι Πολωνοί (162.664) και οι Γάλλοι (112.787). Από τα στοιχεία αυτά τεκμαίρεται ότι οι Βρετανοί θα είναι η πρώτη εθνικότητα που επίλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές της, διευρύνοντας την απόσταση από τους Γερμανούς, που πρώτη φορά πέρυσι βρέθηκαν στην δεύτερη θέση των αφίξεων, αλλά παρέμειναν πρώτοι σε δαπάνες στην Ελλάδα.

The post Η Ρόδος έκανε το “θαύμα” στο 8μηνο, επιτυγχάνοντας αύξηση των αφίξεων παρά την πυρκαγιά ! | Όλα τα στοιχεία της Fraport | ΠΙΝΑΚΕΣ appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts