ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Σανσαρίδου στηρίζει τον Ψαθά

Η Μαρία Σανσαρίδου ανακοίνωσε πριν από λίγο την υποψηφιότητά με την κίνηση Ώθηση του Χρήστου Ψαθά για τις επερχόμενες εκλογής της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ώθησης για την υποψηφιότητα της Μαρίας Σανσαρίδου:

Το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής έφερε στη χώρα μας η Μαρία Σανσαρίδου, όταν το 1991 ανέβηκε στο βάθρο των νικητών του πρωταθλήματος της γηραιάς ηπείρου στην κατηγορία Νεανίδων που διεξήχθη στην Λισαβόνα, κατακτώντας την 3η θέση στην κορδέλα.

Πανελληνιονίκης σε όλη την καριέρα της και βραβευμένη ως κορυφαία αθλήτρια της τριακονταετίας 1962-1992, η Μαρία Σανσαρίδου ανέδειξε, μεταξύ άλλων αθλητριών, τη ρυθμική γυμναστική στην Ελλάδα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τις νεαρότερες αθλήτριες, έχοντας προπονήτρια τη Νούλη Γιαννιτσοπούλου και την αείμνηστη Νικολέττα Κάβουρα.

Βαλκανιονίκης νεανίδων με έξι χρυσά μετάλλια (Κωνσταντινούπολη 1991) και κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων στη βαλκανιάδα γυναικών της Αθήνας το 1991, συνέχισε την άξια πορεία της, καταλαμβάνοντας την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε την ίδια χρονιά στην Αθήνα, ενώ με τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελόνης και την 11η θέση στο σύνθετο ατομικό επισφράγισε την επιτυχημένη διαδρομή της ως αθλήτρια.

Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Υπηρετώ τον αθλητισμό με συνέπεια και ήθος από τα παιδικά μου χρόνια. Μεγάλωσα στο χώρο της ρυθμικής ως αθλήτρια και τώρα ως προπονήτρια, βιώνοντας από κοντά την εξέλιξή της. Σήμερα, όλοι προσδοκούμε μια περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Γυμναστικής. Στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Ψαθά για την προεδρία της ΕΓΟ, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η γνώση, η προσωπικότητα, η ακεραιότητα του χαρακτήρα και η μέχρι τώρα πορεία του, αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Γυμναστικής»

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts