ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία προωθεί τα early bookings | Νωρίτερα εφέτος η περίοδος των έγκαιρων κρατήσεων

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου ξεκινάει στην Τουρκία η εκστρατεία έγκαιρης κράτησης για την τόνωση του εγχώριου τουρισμού, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TURSAB), Firuz Baglikaya, να υποστηρίζει ότι η περίοδος των early bookings εφέτος έχει μεταφερθεί από μετά την Πρωτοχρονιά στον Δεκέμβριο.

“Η συμβουλή μας προς τους πολίτες μας είναι ότι αν προγραμματίσουν και κλείσουν έγκαιρα το ταξίδι τους, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές σε πολύ προσιτές τιμές, όπου και όποτε θέλουν”, είπε ο κ. Baglikaya. Παρότρυνε δε τους Τούρκους ταξιδιώτες να δράσουν άμεσα, καθώς η Τουρκία είναι μια χώρα που δέχεται τουρίστες από πολλά διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Εξηγώντας ότι τα καταλύματα κατανέμουν τις ποσοστώσεις τους ανάλογα με τις αγορές, ανέφερε ότι κάθε ξενοδοχείο καθορίζει μια συγκεκριμένη ποσόστωση, όχι μόνο για την τουρκική αγορά, αλλά και για κάθε αγορά, σύμφωνα με τη δική του στρατηγική. Συμβούλευσε, λοιπόν, τους ντόπιους τουρίστες να κάνουν τα σχέδια διακοπών τους και να αγοράσουν τις διακοπές τους νωρίς, πριν συμπληρωθούν οι ποσοστώσεις που διατίθενται για τον εγχώριο τουρισμό.

Υπενθυμίζοντας ότι η περίοδος έγκαιρων κρατήσεων ήταν έντονη πέρυσι, ο κ. Baglikaya πρόσθεσε ότι αναμένεται η ίδια κινητικότητα και φέτος.

Ο πρόεδρος της TURSAB σημείωσε ότι, εφέτος τα τουριστικά μεγέθη της χώρας έχουν ξεπεράσει εκείνα του 2019, που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρκικό τουρισμό. Αν και όπως είπε, τα προηγούμενα τρία χρόνια ήταν δύσκολα, από την αρχή της χρονιάς διαφάνηκε ότι το 2023 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για τη χώρα.

Ο κ. Baglikaya ανέφερε ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών σε όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι οι άνθρωποι αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στα ταξίδια μετά την πανδημία Covid-19.

Επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια έχουν αυξηθεί στην Τουρκία και η εγχώρια αγορά έχει γίνει πιο ενεργή, ο κ. Baglikaya δήλωσε: “Αναμένουμε πολύ καλύτερες εποχές τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω ότι θα τελειώσουμε με ρεκόρ στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας και θα συνεχίσουμε την πορεία μας προσθέτοντας νέα ρεκόρ από εδώ και πέρα”.

Ωστόσο, τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθούν εναλλακτικοί τουριστικοί προορισμοί, ώστε να υπάρξει διεύρυνση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη και να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών στα 60-70 εκατομμύρια.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 12,7% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023 σε 39,2 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό ανήλθαν σε 42 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 20%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

The post Η Τουρκία προωθεί τα early bookings | Νωρίτερα εφέτος η περίοδος των έγκαιρων κρατήσεων appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts