ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Euroxx ξεκινά την κάλυψη του ΟΠΑΠ: Τιμή στόχος στα €18,8 και σύσταση Overweight

Mε αξιολόγηση Overweight και τιμή στόχο €18,8/μετοχή, ξεκινά την κάλυψη του ΟΠΑΠ η Euroxx, που βλέπει προοπτική ανόδου 24% για τη μετοχή.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς 77% και αποκλειστικότητα στα offline αθλητικά στοιχήματα/παιχνίδια λαχειοφόρων αγορών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μακροχρόνιες
αποκλειστικές άδειες και λειτουργεί ένα μοντέλο περιουσιακής βάσης με οριακή ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης που επιτρέπει την παραγωγή υψηλών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Με ελάχιστες μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, αναμένουμε ότι η μερισματική πολιτική θα παραμείνει γενναιόδωρη, προσφέροντας βιώσιμη μερισματική απόδοση στους επενδυτές που αναζητούν μετοχές αυτού του είδους,αναφέρει η Euroxx, η οποία αναμένει ότι τα ακαθάριστα έσοδα GGR του OΠΑΠ θα ανέλθουν στα 2,049 δισ. ευρώ στη σύνολο της φετινής χρήσης, τα κέρδη EBITDA στα 767 εκατ. ευρώ έναντι guidance της διοίκησης για 740-760 εκατ. ευρώ.  Εκτιμά επίσης μια μέση μετατροπή των ελεύθερων ταμειακών ροών στο 69% για τη διετία 2023-2025. Τα καθαρά κέρδη του 2023 εκτιμώνται σε 465 εκατ. ευρώ φέτος.

Ο ΟΠΑΠ αναμένεται, όπως εκτιμά, να προσφέρει ιστορικά υψηλές μερισματικές αποδόσεις στην περιοχή του 9-11%. Αναμένουμε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τη γενναιόδωρη διανομή μερίσματος στο μέλλον, υπολογίζοντας για το διάστημα 2023-2035, 1,65-1,83 ευρώ, προσφέροντας απόδοση 10,9% – 12,0%.

Διαβάστε ακόμη

Xρυσός: Κοντά στα 2.000 δολ μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ

Ανατροπή για τους ελεύθερους επαγγελματίες: 9.100 το ελάχιστο αποδεκτό εισόδημα

«Αλέξανδρος Δεσύλλας»: Σφυρί για «ακίνητο – φιλέτο» με… ιστορία 150 χρόνων και ηχηρά ονόματα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts