ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Fed ρίχνει στο «κόκκινο» τις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ασίας  αφού το πρόσφατο ράλι της Wall Street δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει το αρνητικό κλίμα που κυριάρχησε στους επενδυτές μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης Ιουλίου από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς των ΗΠΑ έδειξαν ότι «οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούσαν ελάχιστα».

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στην οποία η κεντρική τράπεζα ενέκρινε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέφρασαν την αποφασιστικότητα να μειώσουν τον πληθωρισμό που βρίσκεται πολύ πάνω από το επιθυμητό επίπεδο 2% της Fed.

Όλοι οι συμμετέχοντας συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι υποχωρούν οι πληθωριστικές πιέσεις και ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Σ’ αυτό το κλίμα, S&P/ASX 200 δείκτης στην Αυστραλία υποχώρησε 0,21%. Ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε μεγαλύτερες απώλειες της τάξης του 0,96%, ανώ Topix σημείωσε πτώση 0,83%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 0,04%.

Ίδιο το κλίμα και στην ηπειρωτική Κίνα, όπου ο Shanghai Composite έχασε 0,45% και ο δείκτης Shenzhen υποχώρησε κατά 0,33%.

Οι απώλειες έγιναν αισθητές σε όλους τους κλάδους. H αυστραλιανή μεταλλευτική εταιρεία Whitehaven, ωστόσο, συνέχισε να ξεχωρίζει, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 2,2%,καθώς επωφελείται από τις αυξανόμενες τιμές του άνθρακα.

Tην ίδια ώρα οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs και της Nomura αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ Κίνας.

Διαβάστε ακόμα:

Ενεργειακή κρίση: Στα ύψη και σήμερα η τιμή του ρεύματος

Ο χρυσός συνεχίζει να λάμπει: Βετεράνος αναλυτής προβλέπει να ξεπερνά τα $2.000

Τα νέα ονόματα στο λιανεμπόριο – Πώς κινούνται τώρα τα ενοίκια στις εμπορικές «πιάτσες» της Αθήνας (πίνακες)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts