ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η McDonald’s σχεδιάζει την επιστροφή της στην Ουκρανία

Την επαναλειτουργία των εστιατορίων της στην Ουκρανία σχεδιάζει για τους επόμενους μήνες η εταιρεία McDonald’s Corp, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζεται.

Όπως σημειώνει το Reuters, η εταιρεία έκλεισε όλα τα εστιατόρια της στην Ουκρανία και τη Ρωσία τον Μάρτιο, μετά την εισβολή της Μόσχας. Τον Μάιο η εταιρεία πούλησε τα περισσότερα από τα εστιατόρια της στη Ρωσία σε έναν από τους τοπικούς κατόχους αδειών της.

Η McDonald’s ανέφερε ότι θα ανοίξει ξανά σταδιακά ορισμένα εστιατόρια ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, Κίεβο, και τη δυτική Ουκρανία.

«Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους, προμηθευτές και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των υπαλλήλων μας να επιστρέψουν στην εργασία τους, αποφασίσαμε να θεσπίσουμε ένα σταδιακό σχέδιο για να ανοίξουμε ξανά ορισμένα εστιατόρια στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο Πολ Πομρόι, επικεφαλής επιχειρήσεων της διεθνούς αγοράς της McDonald’s, σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με προμηθευτές για να μεταφέρει προϊόντα στα εστιατόρια και να επαναφέρει τους υπαλλήλους στα καταστήματά της στην Ουκρανία με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η McDonald’s είχε 109 εστιατόρια στην Ουκρανία και η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα σχεδιάζει να ανοίξει ξανά, αλλά η κίνησή της ερμηνεύεται ως μια πρώιμη ένδειξη επιστροφής των δυτικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Αγγελική Φράγκου: Οι νέες κινήσεις στην επιχειρηματική σκακιέρα του Ομίλου Navios

Έγιναν δισεκατομμυριούχοι για λίγες ώρες – Μετά ήρθε η κατάρρευση

Κίνημα «δεν πληρώνω»: Αντιδράσεις από τη Βρετανία έως την Κίνα – Πώς επηρεάζεται η ενεργειακή βιομηχανία

ΠΗΓΗ NEWMONEY