ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Oracle κέρδισε την Microsoft στην κούρσα για το TikTok

Η συμφωνία μεταξύ της ΒyteDance, ιδιοκτήτρια της TikTok και της Oracle πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανάληψη μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου

Η Oracle του Λάρι Ελισον έχει επιλεγεί για τις επιχειρήσεις της TikTok στις ΗΠΑ κερδίζοντας την Microsoft του Μπιλ Γκέιτς. Σύμφωνα με πληφορίες που επικαλείται ρεπορτάζ της Wall Street Journal η Microsoft Corp. δήλωσε ότι η προσφορά της απορρίφθηκε από τη μητρική εταιρεία ByteDance Ltd.

Η Oracle αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα ως «αξιόπιστος τεχνολογικός συνεργάτης» της TikTok στις ΗΠΑ, ανέφερε η Wall Street Journal. Η τελική συμφωνία δεν θα έχει τη δομή της ολοκληρωτικής πώλησης.

«Η ByteDance μας ενημερώνει ότι δεν θα πουλούσε τις επιχειρήσεις της TikTok στις ΗΠΑ στη Microsoft», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Microsoft με έδρα την Ουάσινγκτον. «Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας θα ήταν καλή για τους χρήστες του TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας» προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η Microsoft, η οποία συνεργαζόταν με τη Walmart Inc., θεωρήθηκε ως ο πιο πιθανός νικητής νωρίτερα στη διαδικασία, αλλά οι συνομιλίες είχαν παγώσει καθώςς είχε ζητηθεί από την εταιρεία θα προχωρήσει σε βελτιωμένη προσφορά με δεδομένο ότι είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από Κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts