ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ryanair «χτυπά» τον Βρετανό πρωθυπουργό για τη μετάταξη της Πορτογαλίας στους «πορτοκαλί» προορισμούς

«Φωτιά και λάβρα» ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μετατάξει την Πορτογαλία στην «πορτοκαλί» κατηγορία των ταξιδιωτικών προορισμών, ισχυριζόμενος ότι κάτι τέτοιο δεν έχει καμία βάση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιρλανδικού αερομεταφορέα, Michael O’Leary, καταδικάζει την απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης, ζητώντας, μάλιστα, κι άλλοι προορισμοί, όπως οι Βαλεαρίδες, να προστεθούν αμέσως στον «πράσινο» κατάλογο του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν οι περιπτώσεις Covid υπόκεινται σε περίπου 30 άτομα ανά 100.000, είναι, δηλαδή, σημαντικά χαμηλότερες από τα ποσοστά στο Ην. Βασίλειο.

«Η κυβέρνηση του Boris Johnson χειρίζεται και πάλι εσφαλμένα την ανάκαμψη από την πανδημία», λέει ο O’Leary. Και συνεχίζει: «Αυτή η προσέγγιση στα ταξίδια μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη είναι ανεξήγητη και αδικαιολόγητη, όταν το 75% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πλέον εμβολιαστεί κατά του Covid. Δεν υπάρχει ιατρικός ή άλλος λόγος για τη μετάβαση της Πορτογαλίας από το πράσινο στον πορτοκαλί κατάλογο, όταν τα ποσοστά των περιπτώσεων Covid είναι τόσο χαμηλά όσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας έχει υπερβεί το 40% του πληθυσμού της, πλησιάζοντας γρήγορα τα επίπεδα του Ην. Βασιλείου. Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν ήδη κάνει κράτηση για ταξίδια στην Πορτογαλία αξίζουν μια εξήγηση γιατί οι εμβολιασμένοι Βρετανοί να υπόκεινται σε καραντίνα, όταν επιστρέφουν από μια χώρα που έχει παρόμοια, χαμηλά ποσοστά περιπτώσεων Covid με το Η.Β.».

ksd PRIMAGEL
adv

«Ο υπουργός Μεταφορών Shapps θα πρέπει επίσης να εξηγήσει γιατί χώρες, όπως η Μάλτα ή νησιά όπως οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά, που έχουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά περιπτώσεων Covid από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχουν προστεθεί στον πράσινο κατάλογο της κυβέρνησης, επιτρέποντας έτσι στις βρετανικές οικογένειες να προγραμματίζουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ειδικά όταν πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένες οικογένειες. Αυτό αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι η κυβέρνηση Τζόνσον βάζει εμπόδια στα διεθνή ταξίδια, κάτι επιζήμιο για τη χώρα και τα εκατομμύρια πολίτες της», συμπληρώνει ο O’Leary.

Για να καταλήξει: «Η Ryanair καλεί σήμερα τους Boris Johnson και Grant Shapps να επιστρέψουν αμέσως την Πορτογαλία στην πράσινη λίστα και να προσθέσουν κι άλλους προορισμούς χαμηλού κινδύνου σε αυτή, έτσι ώστε οι βρετανικές οικογένειες να μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους για το καλοκαίρι του 2021, χωρίς αυτές να κινδυνεύουν να διαταραχθούν από την κακή διαχείριση του Boris Johnson και τη χαοτική κυβέρνησή του».

ΠΗΓΗ money-tourism.gr