ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Wood & Company αυξάνει την τιμή-στόχο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατά 61%

Στα €14,80 από €9,20 προηγουμένως, με σύσταση “Buy”

Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου κατά 61% προχώρησε η Wood & Company στο τελευταίο report της με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στα €14,80 από €9,20 προηγουμένως, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί την σύσταση «Buy».

Όπως επισημαίνει η Wood, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της, της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και της σταθερής ιστορικής της πορείας, ενώ η μετοχή της πέτυχε την καλύτερη απόδοση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με ράλι άνω του 50%.

Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση Αγοράς (Βuy), «για επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα», ενώ αναφέρει πως η εταιρεία αποτελεί μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές, δεδομένης της αμυντικής φύσης της επιχείρησης.

Μέχρι το τέλος του 2020, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,37 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επιπλέον 550MW να βρίσκονται σε κατασκευή. Η διοίκηση της εταιρείας ανέβασε πρόσφατα τον πενταετή στόχο κατά 800 MW στα 2,8 GW. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, η Wood εκτιμά ότι η εταιρεία έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της επιθετικά.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts