ΥΓΕΙΑ

Θάνατος 49χρονου – Πάτρα: Σε αναστολή εργασίας η νοσηλεύτρια – Πιθανές ευθύνες έχει και ο ιδιώτης γιατρός, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη

Σε ένα μήνα αναστολή εργασίας τέθηκε από το Νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” η νοσηλεύτρια που κατηγορείται ότι δεν ζήτησε από γιατρό να εξετάσει τον 49χρονο άνδρα όταν αυτός ζήτησε βοήθεια στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει αβοήθητος. Η υπόθεση παραπέμπεται τώρα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ).

Ολοκληρώθηκε χθες η προκαταρκτική εξέταση της νοσηλεύτριας, που εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Τον πειθαρχικό έλεγχο άσκησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πατρών, η οποία έθεσε σε αναστολή εργασίας ενός μήνα τη νοσηλεύτρια. Στη συνέχεια παρέπεμψε την υπόθεση στο Δρομοκαΐτειο, νοσοκομείο στο οποίο ανήκει οργανικά η εργαζόμενη.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), το Διοικητικό Συμβούλιο του Δρομοκαΐτειου που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, θα παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ, λόγω της σοβαρότητάς της:

«Στο πειθαρχικό Συμβούλιο συμμετέχουν δικαστικοί οπότε αναμένουμε ορθή διερεύνηση των ευθυνών. Χάθηκε ένας 49χρονος άνδρας και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μιχάλης Γιαννάκος, τη γνωρίζει προσωπικά και απορεί με το συμβάν, όπως λέει:

«Έμπειρη, αξιόλογη νοσηλεύτρια με σημαντική προσφορά στους ασθενείς στα 15 χρόνια που υπηρέτησε στο Δρομοκαιτειο. Γι’ αυτό και όλοι απορούμε με το λάθος που έκανε να μη φωνάξει γιατρό να επιληφθεί του ασθενούς. Από 14/1/2020 υπηρετεί με μετακίνηση στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» Πατρών»

Η ΠΟΕΔΗΝ, αναμένει όπως λέει από την εισαγγελική έρευνα να διερευνήσει και τον ρόλο του ιδιώτη γιατρού, ο οποίος φέρεται ότι εξέτασε τον 49χρονο ασθενή και διέγνωσε «ψύξη».

«Αναμένουμε και την εισαγγελική έρευνα να διερευνηθεί εάν ο ιδιώτης γιατρός στην εξέταση του ασθενούς τις πρωινές ώρες έπραξε τα δέοντα. Ιδιώτης γιατρός που με την εφαρμογή του νέου νόμου θεωρείται προσωπικός γιατρός και θα κατευθύνει τους πολίτες στα νοσοκομεία», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts