ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θάσος: Μάχη με τις φλόγες από Πυροσβεστική και εθελοντές για τον έλεγχο της φωτιάς

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου, καθώς μετά την αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σάββατου η φωτιά επεκτάθηκε βορειότερα, καίγοντας δασική έκταση σε ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα κάνουν από νωρίς το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνεται ευκολότερο.

Ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν από τη δύση του ηλίου, οπότε και θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικοι και επισκέπτες των οικισμών του νησιού που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα της φωτιάς πέρασαν ακόμα μία νύχτα αγωνίας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι δεκάδες εθελοντές έχουν επικεντρωθεί μέχρι και αυτήν την ώρα στην ανάσχεση της πυρκαγιάς, ώστε να μην περάσει στη Σκάλα Ποταμιάς και τον Θεολόγο, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θέση «Αη Λιά» μετά την αναζωπύρωσή της.

Η κατάσταση ήταν αποπνικτική στον Θεολόγο από τον καπνό, με πολλούς κατοίκους να κατεβαίνουν στο παράλιο μέτωπο, ενώ τα ξημερώματα χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ποταμιά και το Θεολόγο, προκειμένου να κληθούν όσοι μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Πάντως, εκτός από τη δασική έκταση που έχει καεί μέχρι τώρα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι μετά την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς κάηκαν τα μοναδικά έλατα, τα οποία υπήρχαν στη Θάσο. Ένα μικρό δάσος που βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο έχει σβήσει πλέον από τον «χάρτη» της χλωρίδας του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Μείωση μη μισθολογικού κόστους σε εταιρείες και εργαζομένους που επενδύουν σε δεξιότητες

Ενεργειακή κρίση: Η ξηρασία στην Ευρώπη νέα μεγάλη απειλή για τις τιμές των καυσίμων

Μάικλ Τζόρνταν: Οι διακοπές στην Ελλάδα και οι «χρυσές» business

ΠΗΓΗ NEWMONEY