ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θρίλερ με τον διάδοχο του Ρέγκλινγκ στο «τιμόνι» του ESM

Συνεχίζεται το θρίλερ για τη διαδοχή του Κλάους Ρέγκλινγκ στο «τιμόνι» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), καθώς οι μοναδικοί (μέχρι στιγμής) υποψήφιοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες εξεύρεσης νέου προέδρου να ξεκινούν από την αρχή. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου. «Οι συνάδελφοί μου από το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία με ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσύρουν τους υποψηφίους τους για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM».  

«Ο Πιερ Γκραμένια και ο Χοάο Λεάο ήταν και οι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM» ανέφερε στο Twitter.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία ήταν αυτή που εμπόδισε τον διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, Χοάο Λεάο, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία απέτρεψαν τον διορισμό του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένια. 

Η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής, Κλάους Ρέγκλινγκ, λήγει τον προσεχή Οκτώβρη και πλέον η όλη διαδικασία ξεκινάει από την αρχή, έχοντας ελάχιστα χρονικά περιθώρια.  

Διαβάστε επίσης

Τζώνυ, τρέξε, το λιμάνι (του Ιβάν) φεύγει, η ΔΕΛΤΑ πωλείται και πρόσωπα αλλάζουν στα ΕΛΤΑ

Στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό «μονόκερο» η νέα επένδυση του Πάνου Γερμανού

Πανικός στα cryptos: Τι φέρνει το νέο «αιματοκύλισμα» – Το ethereum κινδυνεύει με κατάρρευση (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts