ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδρυμα Μποδοσάκη: Στο στάδιο της αξιολόγησης ο διαγωνισμός για το ακίνητο – φιλέτο στο Σύνταγμα (pics)

Στη δεύτερη φάση της διαδικασίας επιλογής και ειδικότερα σε αυτή της αξιολόγησης εισέρχεται πλέον ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση από το ίδρυμα Μποδοσάκη του ακινήτου- φιλέτου επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή, στην περιοχή του Συντάγματος.

Πηγές κοντά στη διαδικασία επισημαίνουν ότι το ενδιαφέρον, από υποψήφιους επενδυτές, διατηρήθηκε έντονο και κατά το στάδιο υποβολής δεσμευτικών προσφορών που ολοκληρώθηκε εντός της τρέχουσας εβδομάδας, «με τη συμμετοχή και την ανταγωνιστικότητα των δεσμευτικών προσφορών να προκαλούν ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Ίδρυμα και στον σύμβουλο της διαδικασίας, Savills ΕΛΛΑΣ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «το ενδιαφέρον είναι απτό από σοβαρά επιχειρηματικά ονόματα», με την επιδίωξη από πλευράς του Ιδρύματος να μπούν οι υπογραφές για την μίσθωση πρίν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος έτους. Οι χρήσεις που έχουν προταθεί είναι για γραφεία αλλά και για ξενοδοχείο.

Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ένα εμβληματικό για την ιστορία της Αθήνας κτήριο. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας και συνδυάζει με υψηλή αισθητική κλασικιστικά και μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, με συνολική επιφάνεια 12.819 τ.μ. και 6 ορόφους. Το κτίριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.

Το Μέγαρο Μποδοσάκη αποτελεί μέρος της περιουσίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο στεγάζεται σε άλλο κτίριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στην οδό Μουρούζη 14, στο κέντρο της Αθήνας.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Έκτοτε, το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Στις εμβληματικές δωρεές του ανήκουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η δωρεά του κτηρίου όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους καθώς και η ανέγερση του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ σήμερα υποστηρίζει σε ετήσια βάση περισσότερους από 40 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σχετικά, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα ως καταλύτης συνεργειών κοινωνικής προσφοράς και συνεργάζεται συστηματικά με διεθνείς φορείς, άλλα ιδρύματα, εταιρείες και ιδιώτες δωρητές που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντίκτυπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών.

Διαβάστε ακόμη

Η κυβέρνηση κλείνει (σχεδόν) κάθε παράθυρο για νέες παροχές

Ομόλογα: Γιατί πέφτει το κόστος δανεισμού – Κάτω του 4,2% η απόδοση στην Ελλάδα

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Φέρνει αναμόρφωση των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts