ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ: Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα 5.600.000 άνθρωποι ζουν στην απόλυτη ένδεια

Ισχυρότερο το πλήγμα για τις νότιες περιφέρειες της χώρας και τις οικογένειες με τρία παιδιά

Σοκ προκαλούν τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat και αναφέρουν ότι 5.600.000 κάτοικοι της Ιταλίας ζουν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας επιβεβαιώνοντας το αρνητικό ρεκόρ που είχε σημειωθεί κατά την έναρξη της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται από το στατιστικό ινστιτούτο το νούμερο αυτό αντιστοιχεί 1.900.000 οικογένειες και αναφέρει ότι η άνοδος του πληθωρισμού προκάλεσε νέες δυσκολίες στα νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν ήδη οικονομικά προβλήματα βυθίζοντάς τα στην φτώχεια.

Παράλληλα, σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας ζει το 14,2% των ανηλίκων της Ιταλίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού είναι 9,4%.

Επιβεβαιώνονται επίσης οι διαφορές βάσει γεωγραφικών περιοχών: οι νότιες περιφέρειες της χώρας «υποφέρουν» σαφώς περισσότερο από τον ιταλικό Βορρά, όπου μπορεί να διακρίνει κανείς μια κάποια βελτίωση της όλης κατάστασης.

Το 22% των οικογενειών με τρία παιδιά και πάνω αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έναντι του 8,2% των οικογενειών που έχουν μόνο ένα παιδί.

Διαβάστε ακόμη:

Νέο εργαλείο για τη στήριξη των ομολόγων ανακοίνωσε η ΕΚΤ – Πώς αντιδρούν τα spreads του Νότου

Ξεκινά το αληθινό Squid Game και αναζητά διαγωνιζόμενους – Έπαθλο $4,56 εκατ. στον νικητή

Επίδομα άδειας: Πώς υπολογίζεται – Τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts