ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Οι μετοχές που συνδέονται με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κινήθηκαν υψηλότερα

«Καύσιμο» διαρκείας για τη Wall Street η απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, δηλώνοντας παράλληλα και την πρόθεση της να μην αποσύρει άμεσα τα μέτρα νομισματικής τόνωσης, με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταγράφει ισχυρά κέρδη για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,48% ή 507 μονάδες στις 34.766 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,21% στις 4.448 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,04% στις 15.052 μονάδες.

Η μετοχή της Salesforce ηγήθηκε των κερδών του Dow Jones, σημειώνοντας άνοδο 7%. Η μετοχή της Darden Restaurants σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη S&P 500, καταγράφοντας άλμα 6%.

Οι μετοχές που συνδέονται με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κινήθηκαν επίσης υψηλότερα. Η μετοχή της General Electric πρόσθεσε περίπου 4,5%. Το Las Vegas Sands, το οποίο έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα, αυξήθηκε κατά 3%. Η Caterpillar πρόσθεσε περισσότερο από 2%. Τα ενεργειακά αποθέματα οδήγησαν τον S&P, με την APA Corp και την Devon Energy να αυξάνονται κατά 7%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά εννέα μονάδες βάσης στο 1,40% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1750 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί αισθητά, είμαστε σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης

Σε αύξηση κεφαλαίου €750 εκατ. προχωρά η ΔΕΗ – Μειώνεται στα επίπεδα του 34% το ποσοστό του Δημοσίου (upd)

Στο σφυρί ξανά το Avenue και το «διαμάντι» του Γκερέκου στην Κέρκυρα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts