ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές – Κέρδη κοντά στο 1,5% για τον DAX

To βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αντιδρούν σε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το ενεργειακό μπρα ντε φερ μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 1% ενώ πριν από λίγο κέρδιζε 1,11% στις 449,23 μονάδες. Όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό πρόσημο.

Στα κυριότερα ταμπλό, o βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,72%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,48%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 1,54%, ο ιταλικός FTSE MIBμε κέρδη 1,26%  και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,51%.

Χθες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος, την ώρα που επιμένουν οι φόβοι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις προμήθειες ενέργειας στην Ευρώπη, μετά την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Η Gazprom ανακοίνωσε στις δύο χώρες ότι σταματά τις προμήθειες επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως ζήτησε πρόσφατα η Μόσχα. Η κίνηση ώθησε τις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου υψηλότερα και το ευρώ χαμηλότερα, με το ενιαίο νόμισμα να υποχωρεί κάποια στιγμή σε χαμηλό πενταετίας έναντι του δολαρίου.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ τα αμερικανικά futures ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα κέρδη που ανακοίνωσε η Meta Platforms.

Διαβάστε ακόμη:

Capital Economics: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,5% στην ελληνική οικονομία το 2022 και ρεκόρ για τον τουρισμό

KKR: Άνοιγμα προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – Deal €1,6 δισ. για την εξαγορά της Albioma

UBS: Χαμηλώνει την ανάπτυξη, διατηρεί την αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts