ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Επιστρέφει η αρένα στο Κολοσσαίο με σχέδιο ύψους €18,5 εκατ.

Το έργο αφορά την κάλυψη των υπόγειων χώρων του Κολοσσαίου, ενώ για δημιουργία της αρένας θα χρησιμοποιηθούν δοκάρια από ξύλο και άνθρακα, που από την οριζόντια θέση να μετακινούνται σε κάθετη, ώστε να αερίζονται και να φωτίζονται τα υπόγεια του αμφιθεάτρου Φλάβιο

Το Κολοσσαίο θα αποκτήσει ξανά την αρένα του, στο πλαίσιο νέου πρότζεκτ με συνολικό κόστος 18,5 εκατ. ευρώ, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Η νέα αρένα θα έχει έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

Όπως τόνισε ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, πρόκειται για ένα έργο «βιώσιμο, με δυνατότητα επιστροφής στη σημερινή εικόνα του αμφιθεάτρου και το οποίο βασίζεται στην αρωγή της υψηλής τεχνολογίας».

Το έργο αφορά την κάλυψη των υπόγειων χώρων του Κολοσσαίου, ενώ για δημιουργία της αρένας θα χρησιμοποιηθούν δοκάρια από ξύλο και άνθρακα. Χάρη σε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου, τα δοκάρια θα μπορούν από την οριζόντια θέση να μετακινούνται σε κάθετη, ώστε να αερίζονται και να φωτίζονται τα υπόγεια του αμφιθεάτρου Φλάβιο.

Η νέα ξύλινη επιφάνεια θα ακουμπήσει κατευθείαν στα αρχαία τείχη του μνημείου, συμβόλου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Με τον τρόπο αυτόν, αν στο μέλλον αποφασιστεί η κατάργηση της αρένας, θα είναι δυνατόν να ξεστηθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι με τη νέα παρέμβαση οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν το Κολοσσαίο στο σύνολό του, από το κεντρικότερο εσωτερικό σημείο. Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει τη διοργάνωση μεγάλων, διεθνών πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

«Είναι μια παρέμβαση η οποία θα προκαλέσει συζητήσεις, διότι πρόκειται για το γνωστότερο μνημείο της Ιταλίας. Αλλά η αρένα έχει σίγουρα την ικανότητα να συνδυάζει προστασία, συντήρηση και τεχνολογική πρόοδο», τόνισε ο Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Διαβάστε ακόμη

Καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση στην Ελλάδα για τη βρετανική «πράσινη» λίστα στα νησιά μας

Χαράλαμπος Σημαντώνης: «Η ανανέωση του στόλου Μικρών Αποστάσεων δεν μπορεί να βαραίνει μόνο τους πλοιοκτήτες»

Verizon: Πούλησε AOL και Yahoo στην Apollo Global Management έναντι $5 δισ.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts