ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο τουρισμός φέτος μπορεί να αποφέρει όφελος €5 δισ. – Θετική αναφορά στην Ελλάδα

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι οι Ιταλοί και ξένοι τουρίστες θα μπορούν να λάβουν στη χώρα τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αν αυτή είναι μεγάλη

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός τουρισμού της Ιταλίας, Μάσιμο Γκαραβάλια, σε ό,τι αφορά την πορεία που διαγράφει φέτος ο τουρισμός στη χώρα, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε πως σε ό,τι αφορά την είσοδο στην Ιταλία, θα έπρεπε να ισχύει το παράδειγμα που ακολουθεί η Ελλάδα.

«Επενδύουμε 2,4 δισ. ευρώ στον τουρισμό και το συνολικό όφελος μπορεί να αγγίξει τα 5 δισ. ευρώ», τόνισε ο Γκαραβάλια.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «το 2020 χάθηκαν 27 δισ. ευρώ, λόγω παντελούς έλλειψης ξένων επισκεπτών» και υπογράμμισε ότι «οι κρατήσεις των ντόπιων τουριστών έχουν ήδη αυξηθεί κατά 10%, ενώ υπάρχει αισιοδοξία και σε ό,τι αφορά τους ξένους, κυρίως λόγω της κατάργησης της καραντίνας».

«Οι Ιταλοί και ξένοι τουρίστες θα μπορούν να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αν αυτή είναι μεγάλη. Αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνει ο κανόνας, διότι θα υπάρξει χάος», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Σύμφωνα με τον Γκαραβάλια, η Ιταλία πρέπει να πουλά σε κάθε ξένο τουρίστα ένα συνολικό πακέτο επισκέψεων με διάφορα αξιοθέατα, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στην Ιαπωνία. Εξάλλου, ο ίδιος θεωρεί κύριας σημασίας την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι «οι λεπτομέρειες έχουν ήδη καθοριστεί και αν ήταν δυνατόν οι κανόνες αυτοί θα έπρεπε να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από αύριο». Σε σχέση με τους ισχύοντες κανόνες, ο Μάσιμο Γκαραβάλια θεωρεί ότι η χώρα του θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία ζητά μοριακό τεστ από τους τουρίστες, που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός των 72 ωρών πριν την άφιξή τους, και όχι 48 ωρών, όπως έχει αποφασίσει η Ιταλία.

«Οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα μας δεν χρειάζονται άλλες κρατικές βοήθειες, αλλά όσο και αν φαίνεται περίεργο, αυτό που λείπει φέτος είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι», επισήμανε ο Ιταλός υπουργός.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο και πανδημία ξαναγράφουν τον χάρτη στην ακτοπλοΐα

Εννιακόσιοι νέοι ελεγκτές της Εφορίας «ξεσκονίζουν» τα νέα Ε9

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Σχεδόν 2 στους 10 θα λάβουν επιστροφή φόρου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts