ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Πράσινο φως στο «σούπερ πράσινο πάσο»

Η ιταλική κυβέρνηση εγκρίνει το «σούπερ πάσο» για εμβολιασμένους, το οποίο απαιτείται και για την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

O κύριος στόχος είναι να αποφευχθεί, πάση θυσία το λοκντάουν και να μην ξαναμπεί, η χώρα, σε φάση οικονομικής ύφεσης. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι σήμερα το απόγευμα θα εγκρίνει το «σούπερ πράσινο πάσο» για τους εμβολιασμένους. Όσοι, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχουν αναρρώσει θα συνεχίσουν να μπαίνουν ελεύθερα σε όλους τους κλειστούς χώρους: θέατρα, πισίνες, καφέ, εστιατόρια και ό,τι άλλο. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να κάνουν συνεχώς τεστ και θα έχουν δικαίωμα μόνον να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Το «πάσο» θα είναι απαραίτητο, μεταδίδει η τηλεόραση της Rai και για είσοδο σε τραίνα και λεωφορεία που κινούνται εντός μιας και μόνον περιφέρειας.

Αναμένεται να εξακριβωθεί αν το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα ή βαθμιαία στις περιοχές με περισσότερες μολύνσεις. Παράλληλα, η διάρκεια ισχύος του πράσινού πάσου θα μειωθεί, γράφει η La Repubblica από ένα χρόνο σε εννέα μήνες.

Σχεδόν όλοι οι περιφερειάρχες ζήτησαν με έμφαση από την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυστηρότερα μέτρα. Διαφορετικά -λένε οι ιταλοί αναισθησιολόγοι- μέχρι τα Χριστούγεννα, οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι και πάλι γεμάτες.

Ανεμβολίαστοι 8 εκατομμύρια Ιταλοί

Στην φάση αυτή καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και του τουρισμού. Προς το παρόν, τα χιονοδρομικά κέντρα μένουν ανοικτά σε όλη την Ιταλία, όπως και οι υπαίθριες αγορές με χριστουγεννιάτικα δώρα. Η είσοδος, όμως, επιτρέπεται μόνον με green pass. Σε οκτώ περιφέρειες σε σύνολο είκοσι, στο μεταξύ, τα κρούσματα παρουσιάζουν σημαντική, ανοδική τάση.

Η κυβέρνηση Ντράγκι ελπίζει ότι με το πράσινο πάσο δυο ταχυτήτων, θα πείσει – ή θα αναγκάσει- τουλάχιστο τους μισούς από τα 8 εκατομμύρια Ιταλών που μέχρι τώρα αρνούνται να εμβολιαστούν, να αλλάξουν γνώμη.

Πράλληλα, μόλις δοθεί το πράσινο φως  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στην Ιταλία αναμένεται να ξεκινήσει ευρεία εκστρατεία, με στόχο να εμβολιαστούν, με την συναίνεση των γονιών τους, τα παιδιά 5 με 11 ετών.

ΠΗΓΗ: www.dw.com, Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts