ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σταμάτησαν να λειτουργούν οι θάλαμοι Covid στο Κοντόνιο

Σταμάτησαν να λειτουργούν σήμερα οι θάλαμοι covid 19 του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στη βόρεια Ιταλία, στο οποίο είχε εισαχθεί, πριν δεκαπέντε μήνες, ο πρώτος Ιταλός ασθενής με κορονοϊό.

«Πρόκειται για μια ημέρα που μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Σήμερα πήρε εξιτήριο ο τελευταίος μας ασθενής», έγραψε στο διαδίκτυο ο Φραντσέσκο Τούρσι, υπεύθυνος της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Κοντόνιο.

Aπευθυνόμενος στους ασθενείς που μπόρεσαν να κερδίσουν τη μάχη με τον ιό, ο Τούρσι πρόσθεσε:

«Μοιραστήκατε μαζί μας αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας. Ελπίζω να ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών σας. Μπορώ μόνο να σας πω ότι εμείς, των θαλάμων και της ΜΕΘ covid 19, εδώ στο Κοντόνιο, βάλαμε τα δυνατά μας. Ευχαριστούμε για την τόση στοργή που μας δείξατε, μας συγκινήσατε και μας γεμίσατε ικανοποίηση. Αλλά τίποτα δεν συγκινεί σαν το βλέμμα -ακόμη και ενός μόνον ασθενή- τον οποίο καταφέραμε να βοηθήσουμε να θεραπευθεί. Τίποτα δεν σε συγκινεί, όσο το να μπορείς να βλέπεις, και μέσα στα μάτια του, να ρέει και πάλι η ζωή».

O πρώτος ασθενής με κορονοϊό που είχε εισαχθεί, στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 στο Κοντόνιο, ήταν ένας τριανταοκτάχρονος μαραθωνοδρόμος από το Λόντι, στον οποίο είχε διαγνωστεί και βαριάς μορφής πνευμονία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr