ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Συμφωνία Ρέντσι – Καλέντα για κοινή κάθοδο στις εκλογές (tweet)

Συμφωνία για κοινή κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία υπέγραψαν σήμερα ο Κάρλο Καλέντα, αρχηγός του κόμματος «Azione» (Δράση), και ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, επικεφαλής του κόμματος «Ζωντανή Ιταλία».

«Σήμερα γεννιέται μια σοβαρή εναλλακτική στο διπολικό σύστημα της αριστεράς και της δεξιάς, το οποίο κατέστρεψε την χώρα μας και στέρησε την αναγκαία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Ντράγκι», έγραψε στο Twitter o Κάρλο Καλέντα.

«Αποφασίσαμε να το προσπαθήσουμε. Στις 25 Σεπτεμβρίου, στα ψηφοδέλτια, θα βρείτε και αυτή τη δυνατότητα. Μην περιοριστείτε στο “μη χείρον βέλτιστον”, στείλτε στο Κοινοβούλιο άτομα εγνωσμένης ποιότητας», πρόσθεσε ο Ματέο Ρέντσι, πάντα μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κάρλο Καλέντα θα αναλάβει το κύριο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ ο νέος αυτός κεντρώος πόλος έχει στόχο να κερδίσει μέχρι και το 10% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή (7.8.2022) το «Azione» αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματική συμφωνία που είχε υπογράψει με το Δημοκρατικό Κόμμα, λόγω ασυμβατότητας πολλών θέσεών του με εκείνες της κεντροαριστερής συμμαχίας.

Διαβάστε ακόμη

Οι πρωτοβουλίες της Μαρίας Αγγελικούση με στόχο την ενεργειακή μετάβαση

Citigroup: Πού βάζει τώρα τον πήχη των αποτιμήσεων για τις ελληνικές μετοχές

«Ψηφιακό» μπλοκάρισμα της εφορίας σε μεταβιβάσεις Ι.Χ.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts