ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλικά ΜΜΕ: Κλείνει η συμφωνία για την εξαγορά της Μίλαν από εταιρεία του Μπαχρέιν

Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η Investcorp να προχωρήσει και εκείνη σύντομα στην πώληση της ομάδας του Μιλάνου, έχοντας στην πραγματικότητα συμβουλευτικό ρόλο για τον επόμενο αγοραστή

Στην επενδυτική εταιρεία Investcorp, με έδρα το Μπαχρέιν, αναμένεται να περάσει η Μίλαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις για την πώλησή της βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συνομιλίες ανάμεσα στην Investcorp και την αμερικανική Elliott Management Corporation, στην οποία ανήκει η Μίλαν από το 2018, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένονται ανακοινώσεις.

Το κόστος της εξαγοράς δεν αποκλείεται να φτάσει το 1,18 δισ. ευρώ, ωστόσο κάποια ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η Investcorp να προχωρήσει και εκείνη σύντομα στην πώληση της ομάδας του Μιλάνου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η Investcorp, πίσω από την οποία βρίσκεται μια σημαντική αραβική οικογένεια, δεν θα είναι ιδιοκτήτρια της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μάλλον θα έχει ρόλο «συμβουλευτικό» για τον επόμενο αγοραστή.

Η πώληση της Μίλαν στην Investcorp θα σημάνει την τρίτη αλλαγή ιδιοκτησίας της μέσα σε λίγα χρόνια, ενώ αναμένεται να συμβάλλει θετικά στην οικονομική κατάστασή της ομάδας, η οποία θα ολοκληρώσει και τη φετινή χρονιά με ζημιά 60 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Το mea culpa της ΕΚΤ: Πού οφείλονται οι λάθος εκτιμήσεις – Γιατί δεν «είδε» εγκαίρως τον πληθωρισμό ρεκόρ

Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα κερδών με το βλέμμα των επενδυτών στο φυσικό αέριο

WSJ: Έτοιμη η Γερμανία για εμπάργκο στο πετρέλαιο από τη Ρωσία

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts