ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιntrakat: Σε συζητήσεις με την WATT για μετοχική συνεργασία

Σύμφωνο εμπιστευτικότητας για το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας έχουν υπογράψει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ιntrakat και η Watt του κ. Θανάση Κατρή.

Οι δύο εταιρείες, οι οποίες αναπτύσσουν στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και αστικών λυμάτων, η οποία θα συνεχιστεί και υπό την νέα μετοχική σύνθεση της Intrakat, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μετοχικού γάμου.

Σε πρώτη φάση, η συμφωνία προβλέπει την από κοινού διεκδίκηση όλων των έργων ΣΔΙΤ σε τομείς της κυκλικής οικονομίας (διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση, ενεργειακή αξιοποίηση). Σε δεύτερη φάση εξετάζεται η απόκτηση από την Intrakat μειοψηφικού ή ακόμη και του συνόλου των μετοχών της Watt.

Πληροφορίες από αρμόδιες πηγές τονίζουν στο «newmoney» ότι οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Όπως αναφέρουν, η Watt διερευνά όλα τα ενδεχόμενα στην λογική της αξιοποίησης των assets που διαθέτει και της τεχνογνωσίας στους τομείς που δραστηριοποιείται αλλά και της προοπτικής εισόδου στην κυρία αγορά του χρηματιστηρίου. Η σχετική προετοιμασία, η οποία πήγε πίσω λόγω της πανδημίας έχει ξεκινήσει, με ορατότητα εισόδου στο ΧΑΑ το 2023.

Πηγές της Watt κάνουν λόγο για μειοψηφική συμμετοχή ωστόσο άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι ο ιδρυτής της, ο οποίος έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά κεφάλαια σε υποδομές τουρισμού και αναψυχής στην Πάρο έχει πάρει στρατηγική απόφαση εξόδου από την αγορά της διαχείρισης αποβλήτων.

Όπως αναφέρουν, σε αυτό συνηγορούν οι κρούσεις συνεργασίας που έχει κάνει η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο σε παρεμφερείς εταιρείες του κλάδου αλλά και η νέα επένδυση που ετοιμάζει ο κ. Κατρής σε μαρίνα που δείχνει το ενδιαφέρον του για την αγορά του τουρισμού.

Έχοντας μάλιστα αναπτύξει μια πολύ υγιής εταιρεία η οποία έχει δύο πολύ σημαντικές υποδομές στην Αττική που είναι τα δύο Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), η WATT μπαίνει με αξιώσεις στο στίβο των εξαγορών.

Διαβάστε ακόμη

Κύμα αυξήσεων στα επιτόκια – Τα «γεράκια» κυριαρχούν και απειλούν την ανάπτυξη

Ο Yul Brynner του Μαξίμου, ο αόρατος σύμβουλος, το φέσι της ΕΥΔΑΠ και τα χρυσά ακίνητα 

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου «τρέχει» η Τράπεζα Πειραιώς – Τι προβλέπει

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts