ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάλι 2022 – Εμμανουηλίδου: «Με τον τελικό θα έρθει και μια σπουδαία επίδοση»

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος ετοιμάζεται να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 και πλέον πιο έμπειρη σκοπεύει να λάβει θέση στο βατήρα με μοναδικό στόχο τον τελικό.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έφτασε στο Κάλι της Κολομβίας με το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής και ακόμα οι αθλητές και οι αθλήτριες χρειάζονται λίγο χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Με τον πρώτο της αγώνα να είναι την ερχόμενη Τρίτη στα προκριματικά των 100μ, το πρόγραμμα της περιέχει ήρεμων τόνων προπόνηση και αρκετή ξεκούραση: «Καλά νιώθω γενικά. Τώρα είμαι κουρασμένη από το ταξίδι αν και έχουν περάσει ήδη μέρες που είμαστε εδώ. Το σαββατοκύριακο πιστεύω θα είμαι τέλεια! Δεν έχουμε επισκεφτεί ακόμα τις εγκαταστάσεις και πηγαίνουμε σε ένα γήπεδο έξω από το Κάλι για προπόνηση. Από ότι μας είπαν Κυριακή θα πάμε», δήλωσε η 19χρονη σπρίντερ στο Sportsfeed.

Από την αρχή της σεζόν μέχρι τον τελευταίο της αγώνα, η Εμμανουηλίδου έδειχνε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, παρά τον τραυματισμό που της προέκυψε το προηγούμενο διάστημα, τον οποίο, μέχρι στιγμή, δεν επέτρεψε να της χαλάσει τα σχέδια: «Είμαι πολύ καλύτερα όσον αφορά τον τραυματισμό μου, βέβαια δεν έχει υποχωρήσει τελείως ο πόνος. Έχω έναν σταθερό μικρό πόνο και ελπίζω να μη με επηρεάσει στον αγώνα». Στο Ναϊρόμπι η Εμμανουηλίδου αγωνίστηκε μόνο στα 200μ και έλαβε την 10η θέση με πανελλήνιο ρεκόρ (23.77), αλλά φέτος στο Κάλι θα τρέξει και στα 100μ και όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές, επιθυμεί κάτι παραπάνω: «Ο στόχος μου είναι ο τελικός. Άμα γίνει αυτό μαζί με τον τελικό πιστεύω θα έρθει και μια σπουδαία επίδοση». Οι πιθανότητες για τη νεαρή σπρίντερ να βρεθεί στον τελικό είναι αρκετές, καθώς με το 11.44 στα 100μ και το 23.41 στα 200μ έχει την 12η και 11η ταχύτερη επίδοση από όλες τις διαγωνιζόμενες αθλήτριες.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts