ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάλι 2022, παγκόσμιο Κ20 – Εμμανουηλίδου: «Νιώθω πολύ δυνατή»

To 1994 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, η Κατερίνα Θάνου είχε τρέξει στον ημιτελικό των 100μ του παγκοσμίου πρωταθλήματος νεανίδων 11.43, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκε στον τελικό. Σχεδόν 28 χρόνια αργότερα, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα προσπαθήσει να επαναλάβει το ίδιο… σενάριο.

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Όσοι παρακολούθησαν τον προκριματικό της 19χρονης… έκλεισαν το μάτι στον τελικό. Η Εμμανουηλίδου είναι έτοιμη να τρέξει 11.40 χαμηλό. Έχει ατομικό 11.44 και μπορεί να γράψει 11.40, ίσως και 11.3 αν η εκκίνηση της είναι καλή.
Θα τρέξει στην 3η ημιτελική σειρά και την 6η διαδρομή έχοντας δίπλα της την Τζαμαϊκανή Σερένα Κολ που έχει 11.13. Ο ημιτελικός είναι μεταμεσονύχτιος για την Ελλάδα (00:21) και δύο ώρες αργότερα θα γίνει και ο τελικός. «Μου άρεσε η κούρσα του προκριματικού αν και έφυγα αργά επειδή φοβήθηκα την άκυρη εκκίνηση. Νιώθω πολύ δυνατή και στον ημιτελικό θα τα δώσω όλα για μια σπουδαία επίδοση και πρόκριση στον τελικό. Το στάδιο ήταν πολύ καλό και η πίστα αρκετά γρήγορη. Νομίζω είναι από τις καλύτερες που έχω τρέξει», δήλωσε στο Sportsfeed η κορυφαία Ελληνίδα σπρίντερ για το 2022 και συμπλήρωσε: «Νιώθω αρκετά καλά. Αρχικός στόχος είναι να περάσω στον τελικό και μαζί με τον τελικό θα έρθει και το πανελλήνιο ρεκόρ».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts