ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάλι 2022, παγκόσμιο Κ20 – Φιλιππίδου: «Δεν το περίμενα το αργυρό μετάλλιο»!

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά της η Αρετή Φιλιππίδου μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στη δισκοβολία, το οποίο χαρακτήρισε απρόσμενο.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

H 19χρονη Θεσσαλονικιά κατάκτησε το 16ο μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και το πρώτο στη δισκοβολία που ήταν μέχρι σήμερα το μοναδικό ριπτικό αγώνισμα που η Ελλάδα δεν είχε παγκόσμιο μετάλλιο.
Η Φιλιππίδου πραγματοποίησε τον αγώνα της ζωής της. Έχοντας ατομικό ρεκόρ 55.12μ από πέρσι στη Θεσσαλονίκη δεν είχε καταγράψει άλλη επίδοση πάνω από το 52.32μ. Στο Κάλι έριξε 52.48μ στον προκριματικό με 54.48μ και 54.35μ έριξε τη 2η και 3η καλύτερη βολή της καριέρας της. Αν μη τι άλλο η παρουσία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμα και τις δικές της. «Το περίμενα ότι θα τα πάω καλά, αλλά όχι τόσο καλά, να φτάσω μέχρι την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Πραγματικά δεν είχε περάσει καθόλου από το μυαλό μου! Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη στιγμή τι σημαίνει για εμένα αυτό το μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα και εκπροσώπησα με αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μου».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts