ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάλι 2022, παγκόσμιο Κ20 – Φιλιππίδου: «Στόχος μια καλή θέση και ίσως το μετάλλιο»

Η 19χρονη δισκοβόλος επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και πέρασε άνετα στον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Κάλι της Κολομβίας με στόχο να διεκδικήσει ακόμη και το μετάλλιο.

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Η Αρετή Φιλιππίδου έκανε πολύ καλό αγώνα στον προκριματικό της δισκοβολίας και τα ξημερώματα της Πέμπτης (01:14) θα διεκδικήσει μια καλή θέση ή και το μετάλλιο. Προκρίθηκε με την δεύτερη καλύτερη επίδοση ρίχνοντας 52.38μ πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης (52.40μ). Στο Ναϊρόμπι ήταν 5η αλλά η επίδοσή της δεν ήταν αντιπροσωπευτική (48.84μ). Φέτος οι προσδοκίες έχουν ανέβει και εκείνη θα παλέψει για κάτι καλύτερο έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία: «Στον προκριματικό ήμουν πολύ συγκεντρωμένη και ήρεμη. Ο καιρός ήταν τέλειος και ήμουν σε καλή κατάσταση. Θα έλεγα πως είμαι αισιόδοξη αλλά και ρεαλίστρια για τον τελικό, δεν θέλω να υπερβάλω σε τίποτα από τα δύο. Ο στόχος μου για τον τελικό είναι σίγουρα μια καλή θέση, και στην καλύτερη περίπτωση ίσως ένα μετάλλιο», δήλωσε στο Sportsfeed η νεαρή δισκοβόλος και πρόσθεσε: «Σίγουρα έχω μεγαλύτερες προσδοκίες από τον εαυτό μου φέτος αλλά δεν θέλω πω μεγάλα λόγια. Αν καταφέρω και ρίξω κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ, θα είναι μια επίδοση για μετάλλιο και θα είμαι πολύ ευχαριστημένη».
Το ατομικό ρεκόρ της Φιλιππίδου είναι 55.12μ και φετινό ρεκόρ 52.38μ και αν μείνει συγκεντρωμένη όπως και στον προκριματικό έχει πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts