ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάλι 2022 – Τριανταφύλλου: «Να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορέσω»

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου βρίσκεται στο Κάλι μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή για να δώσει το παρόν σε ακόμα μια διεθνή διοργάνωση και ξανά οι στόχοι της είναι υψηλοί και έχει τις δυνατότητες να τους κυνηγήσει.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Ούτε έναν μήνα μετά την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό της Ιερουσαλήμ, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου φόρτωσε τα κοντάρια της και πήρε το αεροπλάνο για την Κολομβία, για να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι στο Ναϊρόμπι: να μπει στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Κ20. Οι συνθήκες των δυο παγκόσμιων πρωταθλημάτων είναι εντελώς διαφορετικές, διότι από τότε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ωριμάσει περισσότερο αγωνιστικά και έχει καταφέρει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ από το 4.12μ στο 4.15μ.

Μαζί με την Αναστασία Ρέτσα θα αγωνιστούν την Δευτέρα (23:26) στον προκριματικό του επί κοντώ, αλλά μέχρι τότε το πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικές προπονήσεις: «Μέχρι την ημέρα του αγώνα θα ξεκουραστώ και θα κάνω μερικές προπονήσεις για να συνηθίσω το μέρος. Οι προπονήσεις συνήθως είναι χαλαρές και για παράδειγμα περιλαμβάνουν μερικά άλματα από μικρή φορά και ανοίγματα», δήλωσε η επικοντίστρια στο Sportsfeed και συμπλήρωσε σχετικά με την μέρα που αγωνίζεται: «Έχω σκεφτεί την στιγμή του αγώνα, αλλά όσον αφορά τις κινήσεις μου, θα δείξει διότι έχει και διαφορετικές συνθήκες εδώ από τους υπόλοιπους αγώνες που έχω πάρει μέρος». Στο Ναϊρόμπι η Τριανταφύλλου είχε ακυρωθεί μετά τις τρεις αποτυχημένες στα 3.80μ αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και για το Κάλι ο στόχος της είναι ένας: «Πρώτα θέλω να μπω στον τελικό εννοείται και έπειτα να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορέσω».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts