ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάλι 2022 – Φιλιππίδου: «Έχω αποκτήσει μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία»

O προκριματικός της δισκοβολίας είναι την Δευτέρα και η Αρετή Φιλιππίδου κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες της πριν βγει στην βαλβίδα και διεκδικήσει την θέση της στον τελικό ενός ακόμα παγκόσμιου πρωταθλήματος Κ20.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Στο Κάλι της Κολομβίας βρίσκεται αυτή την στιγμή η Ελληνίδα δισκοβόλος και περιμένει να έρθει η στιγμή του αγώνα και να φορέσει το εθνόσημο. Παρά το μακρύ ταξίδι και την διαφορά ώρας, η Φιλιππίδου δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τις νέες συνθήκες και ξεκίνησε ομαλά τις προπονήσεις της: «Προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα η αλήθεια είναι, δηλαδή από την πρώτη μέρα ο ύπνος μου είναι σωστός. Ο καιρός λίγο μας ζορίζει πολλούς στην αποστολή, καθώς φταίει αυτή η απίστευτη υγρασία και ζέστη. Στις προπονήσεις μου εδώ έκανα βάρη εκρηκτικά και βολές, ενώ σήμερα Σάββατο έχω ξεκούραση», δήλωσε η 19χρονη στο Sportsfeed.

Πέρυσι ο Ναϊρόμπι η Φιλιππίδου κατετάγη 5η με βολή στα 48.84μ, επίδοση που δεν την αντιπροσώπευε, καθώς το ατομικό της ρεκόρ ήταν και συνεχίζει να είναι 55.12μ. Φέτος στο Κάλι θα αγωνιστεί πιο ώριμη και θα κυνηγήσει ένα καλό αποτέλεσμα: «Έχω αποκτήσει μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία πλέον. Στον αγώνα θα φροντίσω να είμαι πιο ήρεμη και πιο χαλαρή, κάτι που δουλεύω αυτό τον καιρό, και να μην είμαι σφιχτή. Αγωνιστικά είμαι σχετικά καλά, αλλά θα ήθελα να είμαι και καλύτερα. Αν στον τελικό ρίξω γύρω στα 53μ ή ακόμα και 54μ θα είμαι υπερευχαριστημένη. Με τόσα μέτρα διεκδικώ μια καλή θέση ίσως και μετάλλιο».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts