ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κένυα: Σε κλειστά καμπ η προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας

Η χώρα-υπερδύναμη των αποστάσεων θα ακολουθήσει από τις αρχές Μαρτίου τη λύση της «φούσκας» για την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας σε όλα τα αθλήματα.

Απόδοση Παναγιώτης Βότσης
[email protected]

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της πιο επιτυχημένης αφρικανικής χώρας στο Ρίο το 2016 με 13 μετάλλια (15η στη συνολική λίστα των χωρών) θα μπουν τις επόμενες ημέρες σε κλειστά καμπ προετοιμασίας σε συγκεκριμένες τοποθεσίες προκειμένου να διασφαλιστεί κατά το μέγιστο δυνατό η προστασία τους από τον κορονοϊό. Τα καμπ θα ξεκινήσουν στις 2 Μαρτίου σε διάφορα σημεία ανά τη χώρα ανάλογα το άθλημα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ολυμπιακής επιτροπής της Κένυας, Φράνσις Μουτούκου, οι αθλητές αποστάσεων του στίβου θα βρίσκονται βέβαια στο υψόμετρο του Ελντορέτ, ενώ οι αθλητές των ομαδικών αθλημάτων όπως το ράγμπι σέβενς ανδρών και γυναικών, το βόλεϊ αλλά και ατομικών όπως το τάεκ βον ντο θα βρίσκονται στο διεθνές αθλητικό κέντρο Μόι δίπλα στο στάδιο Κασαράνι στο Ναϊρόμπι. Τα καμπ θα είναι κλειστά για επισκέπτες και οι αθλητές θα ελέγχονται συχνά για τον ιό. «Ο στόχος της φούσκας είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις των αθλητών πίσω στις οικογένειές τους και να μειωθεί η έκθεσή τωνν αθλητών σε πιθανά κρούσματα», δήλωσε ο ίδιος. Μέχρι στιγμής η Κένυα μετρά 87 μέλη στην Ολυμπιακή της ομάδα και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και να προσεγγίσει τα 100 άτομα.

Στο Ρίο το 2016 η κενυατική αποστολή είχε γυρίσει με 6 χρυσά, 6 αργυρά και ένα χάλκινο, τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από το βασιλιά των Ολυμπιακών, το στίβο.

πηγή: AFP

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts