ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη στην Ασία με focus στην Ιαπωνία

Η μετοχή της ιαπωνικής SoftBank έκανε άλμα άνω του 10%, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζει και στη διαδοχή του πρωθυπουργού Αμπε

Ανοδο σημείωσαν στην εκκίνηση της εβδομάδας οι μετοχές στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το άλμα της μετοχής της SoftBank Group μετά την ανακοίνωση για την πώλησή της στη βρετανική σχεδιάστρια επεξεργαστών Arm.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με άνοδο 1,30%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,65% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,82%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite με άνοδο 0,48% ενώ ο Shenzhen component ενισχύθηκε κατά 0,748%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,69%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 με άνοδο 0,68%, ωστόσο η μετοχή της Macquarie Group υποχώρησε κατά 4% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη α’ εξαμήνου έκαναν βουτιά κατά 35%.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,8%.

Η μετοχή της SoftBank σημείωνε το απόγευμα (τοπική ώρα) άνοδο 10,26%. Το τίμημα της συμφωνίας πώλησης αγγίζει τα 40 δισ. δολάρια,  όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή. Τα 21,5 δισ. θα δοθούν υπό μορφήν μετοχών της Nvidia, τα 12 δισ. σε μετρητά, ενώ άλλα 2 δισ. θα καταβληθούν με την υπογραφή της συμφωνίας.

Στο πολιτικό «μέτωπο» της Ιαπωνίας, οι επενδυτές παρακολουθούν την κούρσα διαδοχής του Σίνζο Άμπε στην ηγεσία του κεντροδεξιού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία.

Ο επικεφαλής της γραμματείας του υπουργικού συμβουλίου ,Γιοσιχίντε Σούγκα, θεωρείται ως φαβορί για τη διαδοχή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Δεδομένου ότι το κόμμα ελέγχει την πλειοψηφία του κάτω σώματος του ιαπωνικού κοινοβούλιου, ο νέος ηγέτης του θα αναλάβει άμεσα και την ηγεσία της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts