ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καθησυχάζει τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Ισπανία η TUI για τις 85 £

Ανακοίνωση σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου στην Ισπανία εξέδωσε η TUI, μετά τους φόβους ότι οι Βρετανοί παραθεριστές θα χρειαστεί να αποδείξουν ότι διαθέτουν ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό 85 λιρών για δαπάνες, κάθε ημέρα παραμονής τους στη χώρα.

Πρόσφατες αναφορές προειδοποίησαν τους Βρετανούς ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 750 λίρες για να εισέλθουν στην Ισπανία και ημερήσιες δαπάνες της τάξης των 85 λιρών. Το Ισπανικό Γραφείο Τουρισμού διευκρίνισε έκτοτε ότι ο κανόνας αυτός δεν είναι νέος, καθώς τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και αφορά τους επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες εκτός της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν.

Η TUI προσπάθησε τώρα να καθησυχάσει τους παραθεριστές από το Ην. Βασίλειο που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ισπανία ότι, οι κανόνες αυτοί δεν θα επηρεάσουν τη διαμονή τους στη χώρα και ισχύουν για τους επισκέπτες από όλα τα έθνη εκτός ΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η TUI αναφέρει: “Γνωρίζουμε τις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους κανόνες εισόδου στην Ισπανία και την απαίτηση οι ταξιδιώτες να προσκομίσουν απόδειξη των κεφαλαίων που διαθέτουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους”.

“Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι αυτή δεν είναι μια νέα απαίτηση και ισχύει εδώ και αρκετό καιρό. Επί του παρόντος, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών (FCDO) συμβουλεύει τους επισκέπτες ότι ενδέχεται να χρειαστεί να επιδείξουν πρόσθετα έγγραφα στον έλεγχο των ισπανικών συνόρων, μεταξύ των οποίων:

-Εισιτήριο επιστροφής ή επιβίβασης.
-Αποδεικτικά για τα χρήματα που μπορούν να διαθέσουν κατά τη διάρκειας τη παραμονής τους.
-Απόδειξη διαμονής -επιβεβαίωση κράτησης ξενοδοχείου, απόδειξη διεύθυνσης εάν επισκέπτονται το δικό τους ακίνητο (π.χ. δεύτερη κατοικία), ή πρόσκληση από οικοδεσπότη ή απόδειξη της διεύθυνσής του εάν διαμένουν με τρίτους, φίλους ή συγγενείς. Η ισπανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η “carta de invitation” είναι μία από τις διαθέσιμες επιλογές για την απόδειξη της διαμονής σε φίλους ή συγγενείς”, επισημαίνει η TUI.

“Συνιστούμε στους καταναλωτές να έχουν μαζί τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα στο χέρι ή σε μια κινητή συσκευή, στην απίθανη περίπτωση που θα τους ζητηθούν στον έλεγχο διαβατηρίων κατά την άφιξη στην Ισπανία. Παρακαλούμε ανατρέξτε στη σελίδα του FCDO για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ενημέρωση της TUI ακολουθεί τη διάψευση από το Ισπανικό Γραφείο Τουρισμού ότι οι κανονισμοί σχεδιάστηκαν ειδικά για τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts