ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καινοτομία και στήριξη αθλητών από την τσέχικη ομοσπονδία στίβου

Για άλλη μια φορά η ομοσπονδία στίβου της Τσεχίας καινοτομεί και προγραμματίζει για να προστατέψει τους ελίτ αθλητές της.

Το 2021 θα είναι σεζόν αποκλειστικά για τους ελίτ αθλητές στο στίβο. Τα πρωτόκολλα υγείας από ότι φαίνεται θα παραμείνουν αυστηρά μέχρι το καλοκαίρι και μέχρι τότε μόνοι οι αθλητές που στοχεύουν σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (όλων των ηλικιακών κατηγοριών) έχουν κίνητρο να συνεχίσουν στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
Με αυτό το σκεπτικό, η ομοσπονδία στίβου της Τσεχίας φρόντισε να συμμαζέψει την περίοδο του κλειστού στίβου διατηρώντας στο πρόγραμμα της μόνο τρεις αγώνες. Το γκαλά κλειστού της Πράγας στις 3 Φεβρουαρίου (διεθνές μίτινγκ) και τα εθνικά πρωταθλήματα (το κυρίως και των συνθέτων) 13-14 και 20-21 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, προκειμένου οι ελίτ αθλητές που στοχεύουν κυρίως στο ευρωπαϊκό κλειστού στο Τορούν, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν άλλες τρεις φορές, σε ειδική σειρά αγώνων μόνο για αυτούς που θα οργανώσει η ομοσπονδία της Τσεχίας. Θα πραγματοποιηθούν στη Στρομόβκα Αρένα της Πράγας στις 23 Ιανουαρίου, 9 και 26 Φεβρουαρίου. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειαστεί οι αθλητές της Τσεχίας να ταξιδέψουν εκτός, ρισκάροντας να εκτεθούν στον κορονοϊό ενώ δε θα υποστούν και την υποχρεωτική καραντίνα επιστρέφοντας από το εξωτερικό που θα τους στερούσε προπονήσεις.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts