ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κακιά Σκάλα: Γιατί ποιον λόγο βάφτηκε άσπρη η άσφαλτος (vid)

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η «Ολυμπία Οδός», η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο προς την Πελοπόννησο, το λευκό χρώμα στον δρόμο συμβάλλει στην αυξημένη ορατότητα εντός του τούνελ.

Συγκεκριμένα, βοηθά τον οδηγό να έχει καλύτερη αντίληψη του χώρου και των υπόλοιπων οχημάτων κοντά του και τον αποφορτίζει από το άγχος ότι μπαίνει σε σήραγγα.

Συνεπώς, αυξάνεται η ασφάλεια κατά την κίνηση εντός αυτής.

Επίσης, η διαγράμμιση είναι περισσότερο εμφανής, συμβάλλοντας στην ευκολότερη διατήρηση της πορείας του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας και στη δημιουργία ενός πιο άνετου περιβάλλοντος για τον οδηγό.

Η λευκή επίστρωση έχει αυξημένη ανακλαστική ιδιότητα κάτι που βοηθά να μειώνεται η ένταση του τεχνητού φωτισμού εντός του τούνελ χωρίς να ελαττώνεται η ορατότητα.

Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται ενέργεια και προστατεύεται το περιβάλλον.

Η τοποθέτηση της νέας επίστρωσης στη συγκεκριμένη σήραγγα έγινε σε πειραματικό στάδιο για να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα από τους οδηγούς που θα διέρχονται από αυτή.

Όπως ανακοινώθηκε από την «Ολυμπία Οδό», μέχρι να εξοικειωθούν οι διερχόμενοι με τη νέα κατάσταση εντός του συγκεκριμένου τούνελ, η ανώτατη ταχύτητα κίνησης εντός αυτού θα διατηρηθεί στα 80 χλμ./ώρα.

Σε επόμενο στάδιο, η λευκή επίστρωση θα εφαρμοστεί στο κατάστρωμα και άλλων σηράγγων του αυτοκινητόδρομου.

Διαβάστε ακόμη

Τα ομόλογα «πράσινης» πυρηνικής ενέργειας έρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά

Μίκι Μπρούνι: Η Ελληνίδα πίσω από τον Armani που τον έκανε να λατρέψει την Ελλάδα (pics + vid)

Αυξήσεις στα καύσιμα: Η Ελλάδα είναι στον μέσο όρο παγκοσμίως (λίστα + χάρτης)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts