ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποια σημεία εντοπίζονται προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού (tweets)

Έκτακτη ενημέρωση για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, τις τελευταίες ώρες, ο ποταμός Πηνειός υπερχειλίζει σε χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του. Συγκεκριμένα, προς την ανατολική και νότια πλευρά του, δηλαδή στη δίοδο προς την λίμνη Κάρλα, καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα από το «112».

Ειδικότερα, σε τρεις περιοχές, πριν από τα Τέμπη, στις εκβολές του Πηνειού και νοτιότερα προς τον Βόλο, εστιάζονται τα προβλήματα με την υψηλή στάθμη των υδάτων από την κακοκαιρία Daniel.

Το απόγευμα του Σαββάτου στάλθηκαν μηνύματα από το «112» για έξι περιοχές που είναι κοντά στα Τέμπη, άλλες επτά που είναι στις εκβολές του Πηνειού και για 22 περιοχές στο Στεφανοβίκειο, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών να παραμένουν σε ετοιμότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, συνολικά 35 περιοχές.

Συγκεκριμένα, αρχικά το 112 κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Μήνυμα εστάλη και για τις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα. Και σε αυτές οι πολίτες καλούνται σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Αργότερα εστάλη μήνυμα για τα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μελισσά, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Τα χωριά μεταξύ του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας.

Τέλος, εστάλη μήνυμα και για τα χωριά Αναγγένηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Διαβάστε ακόμη

Άλλαξε «πίστα» η Ελλάδα: Ανάπτυξη, σταθερότητα και σοβαρότητα έφεραν την αναβάθμιση

«Τιμές – φωτιά» για το ελαιόλαδο – Πόσο μπορεί να ακριβύνει ακόμη, ανησυχία για ελλείψεις

Μύκονος VS Σαντορίνη: Οι δύο πιο απολαυστικές εμπειρίες φαγητού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts