ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Στάχτη 4.000 στρέμματα από μεγάλη πυρκαγιά

Πάνω από 4.000 στρέμματα (1.620 εκτάρια) γης έχουν γίνει στάχτη από μια ραγδαία εξελισσόμενη πυρκαγιά στη Βόρεια Καλιφόρνια το πρωί του Σαββάτου, οδηγώντας σε εκκένωση χιλιάδων κατοίκων, ορισμένοι από τους οποίους τραυματίστηκαν.

Η φωτιά, που ονομάζεται Mill Fire, ξεκίνησε την Παρασκευή σχεδόν 370 χλμ. βόρεια του Σακραμέντο και σύμφωνα με το Τμήμα Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια έχει περιοριστεί μόνο κατά 20%. Περίπου 100 σπίτια και κτίρια καταστράφηκαν από τη φωτιά, ανέφεραν οι αρχές.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κομητεία Σίσκιγιου. Η δήλωση έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσει τους κατοίκους να έχουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακή βοήθεια και να ξεκλειδώσουν τους κρατικούς πόρους.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί πολιτών και διακοπές ρεύματος, καταστράφηκαν σπίτια και αναγκάστηκαν χιλιάδες κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να προγραμματίσουν «τουλάχιστον αρκετές ημέρες» για να μείνουν μακριά από τις εκκενώμενες περιοχές.

Μια άλλη πυρκαγιά που ονομάζεται Mountain Fire εξαπλώθηκε επίσης ταυτόχρονα στο Gazelle, που βρίσκεται 10 μίλια (16 χλμ.) βορειοδυτικά του Weed. Από το πρωί του Σαββάτου, η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο κατά 5% και είχε κάψει περίπου 3.400 στρέμματα (1.375 εκτάρια) γης.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts