ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλπάζει η μετοχή της Arm μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της – Μαζί της και η Wall Street

Με… ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκε η Wall Street τη βρετανική εταιρεία ημιαγωγών Arm Holdings, με τη μετοχή να κάνει άλμα άνω του 19% και να συμβάλλει στο θετικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στην αμερικανική αγορά.

Θυμίζουμε ότι η δημόσια εγγραφή της εταιρείας που ανήκει στον όμιλο της SoftBank «έσπασε» τα κοντέρ χάρη στο τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί πάνω από δέκα φορές και να καταλήξει να κατακτήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου IPO της χρονιάς, στα 4,87 δισ. δολάρια. Η δε, αποτίμηση της Arm διαμορφώθηκε στα 54,5 δισ. δολάρια.

Η μετοχή ξεκίνησε τη συνεδρίαση στα 51 δολάρια και στις 20.00 ώρα Ελλάδος πλησίαζε τα 61 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο άνω του 19%.

Με την αποτίμηση της εταιρείας να πλησιάζει πλέον στα 60 δισ. δολάρια, αναλυτές υπολόγισαν ότι το p/e της μετοχής ξεπερνά το 110 με βάση τα πιο πρόσφατα κέρδη της για το τελευταίο δημοσιονομικό έτος. Πρόκειται για επίπεδα που συγκρίνονται με το ανερχόμενο «αστέρι» της αγοράς, την Nvidia που διαπραγματεύεται 108 φορές τα κέρδη της, με μόνη διαφορά πως η Nvidia παρουσιάζει και λίαν εντυπωσιακά οικονομικά στοιχεία με ρυθμό ανάπτυξης ύψους 170% το τελευταίο τρίμηνο.

Τα έσοδα της Arm κατά το τελευταίο δημοσιονομικό έτος που ολοκληρώθηκε το Μάρτιο υποχώρησαν κατά περίπου 1% στα 2,68 δισ. δολάρια. Όμως, δραστηριοποιείται σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά μικροτσίπ, η συνολική αξία της οποίας εκτιμάται πως θα φτάσει τα 250 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Στο δε, πελατολόγιο της περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Apple, η Google, η Samsung και η TSMC, που εκτιμάται πως «μπήκαν» όλες στη δημόσια εγγραφή αγοράζοντας μετοχές.

Διαβάστε ακόμη:

Σούζαν Μπέκεν (Ινστιτούτο Griffith): Πώς η κλιματική αλλαγή θα πλήξει τον τουρισμό στη Μεσόγειο

Δύο σενάρια για επιβολή ειδικού περιβαλλοντικού τέλους 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts