ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλύτερο από το αναμενόμενο το φετινό καλοκαίρι για τις Βαλεαρίδες

Η φετινή τουριστική σεζόν ήταν “καλύτερη από την αναμενόμενη” για τον τουρισμό στις Βαλεαρίδες, όπως είπε η γενική διευθύντρια τουρισμού των ισπανικών νησιών, Rosana Morillo, μιλώντας στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market, στο Λονδίνο.

“Το γεγονός ότι ήμασταν ο πρώτος προορισμός στη Μεσόγειο που πήραμε το ‘πράσινο φως’ από την κυβέρνηση, μας βοήθησε να είμαστε οι πρώτοι και στην έναρξη της ανάκαμψης”, είπε. Για να προσθέσει: “Νομίζω ότι η βρετανική αγορά έχει δείξει πως εξακολουθεί να είναι πιστή στις Βαλεαρίδες Νήσους και πως μπορεί να απολαμβάνει τις διακοπές της εκεί με ασφαλή τρόπο, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό”.

Μιλώντας στην έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, η Morillo πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία Covid σήμαιναν ότι οι άνθρωποι θα αναζητήσουν μια πιο εξατομικευμένη τουριστική εμπειρία, η οποία δίνει στα νησιά την ευκαιρία να επιδείξουν την ποικιλομορφία τους.

Η αειφορία παραμένει επίσης στο επίκεντρο, σύμφωνα με την ίδια, επαινώντας την επιτυχία ενός τουριστικού φόρου που εφαρμόστηκε το 2016, ο οποίος βοηθά στη χρηματοδότηση έργων σε όλα τα νησιά. “Πιστεύουμε ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς το μέλλον και αυτός είναι ο δρόμος της βιωσιμότητας, είπε. Για να συμπληρώσει: “Επειδή είμαστε νησιά και πρόκειται για μια ‘εύθραυστη’ περιοχή, πρέπει πραγματικά να προστατεύσουμε το περιβάλλον”.

Σύμφωνα με την ίδια, ο τουρισμός μπορεί να είναι μια “δύναμη για καλό” όσον αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών, τονίζοντας: “Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα ζητήματα που έχουμε και όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε για τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι με το να επισκεφθούν τα νησιά δεν τα βλάπτουν, αλλά, αντίθετα συμβάλλουν στην προστασία τους”.

Η Morillo κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χωρητικότητα των αεροσκαφών για τον επερχόμενο χειμώνα φαίνεται ισχυρή, με τη συνδεσιμότητα να ανέρχεται στο 82% των επιπέδων του 2019.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts