ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κανένας άλλος υφυπουργός αθλητισμού δεν έδωσε τέτοια δύναμη σε αθλητές

Αύριο στην ολομέλεια της Βουλής κλείνει το νομοθετικό κεφάλαιο της αθλητικής μεταρρύθμισης και ξεκινά η επόμενη μέρα στον αθλητισμό καθώς το νομοσχέδιο του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, αναμένεται να υπερψηφιστεί.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Κατά τη σημερινή δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υφυπουργός είχε δύο άσους στο μανίκι του.
Ανακοίνωσε κάτι πρωτάκουστο για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού, αλλά παγιωμένη πρακτική της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου. Ο Αυγενάκης, έδωσε το δικαίωμα της ψήφου στους εν ενεργεία αθλητές που θα βρεθούν στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών. Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, δεν τόλμησε η πολιτική ηγεσία αλλά και οι ίδιοι οι ομοσπονδιάρχες να δώσουν τέτοια παρεμβατική δύναμη στους εν ενεργεία αθλητές οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να οργανωθούν και να προχωρήσουν σε ίδρυση οργάνου από το οποίο θα προκύψει και ο/η εκπρόσωπος τους στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας τους.

Ο δεύτερος άσος ήταν οι τοποθετήσεις επί αθλητικού νόμου της σημερινής αντιπολίτευσης, όταν ήταν κυβέρνηση. Όχι στο μακρινό παρελθόν, αλλά το Μάρτιο του 2019 όταν ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έφερνε στη βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο. (Διαβάστε εδώ).

Αύριο στην ολομέλεια της Βουλή κλείνει το κεφάλαιο με την ψήφιση του νόμου και θεωρείται βέβαιο πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα αγορεύσουν για τρίτη συνεχόμενη μέρα με τη θεματολογία τους να περιστρέφεται γύρω από τις θητείες των ομοσπονδιαρχών αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα, επιμένοντας σε ένα νόμο που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2019…

Αύριο στην ολομέλεια της Βουλής θα γίνει αναφορά και στην απρεπή επιστολή του Τάσου Μπουντούρη που επιτίθεται στα μέλη της Εθνικής ομάδας της ιστιοπλοΐας, με αρκετές ανακρίβειες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportsfeed o Μπουντούρης συναντήθηκε τυχαία στο Μικρολίμανο με τους Παύλο Καγιαλή και Τάκη Μάντη και λέγοντας τους πως αυτοί δε θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο γιατί δεν το άξιζουν (οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του 2016 που έχουν ήδη το προβάδισμα στην εσωτερική πρόκριση) δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο που δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Το θέμα θα έχει και συνέχεια καθώς θα υποβληθούν μηνύσεις από τα μέλη της Εθνικής για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης Μπουντούρη.

Αύριο στην ολομέλεια της Βουλής θα τοποθετηθούν και οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, οπότε αυτό το επεισόδιο θα το ξαναδούμε σύντομα.

ΥΓ1. Μετά από μια γεμάτη μέρα στη Βουλή, ο υφυπουργός αθλητισμού πήγε για τρέξιμο με τον Σπύρο Ανδριόπουλο και άλλους σπουδαίους αθλητές διαφόρων αθλημάτων. Επικοινωνιακό σαφώς, αλλά και μόνο που φόρεσε αθλητικά και πήγε στο Καλλιμάρμαρο αντί να πάει στο Κολωνάκι για lobbying ενόψει της αυριανής ολομέλειας κερδίζει πόντους. Αν είναι να βλέπουμε υφυπουργό αθλητισμού στα επικοινωνιακά που στήνουν, ας είναι τουλάχιστον ενεργός και όχι ο κουστουμάτος που ποζάρει δίπλα σε αθλητές σε κάποια απονομή.

ΥΓ2. Ο κύριος Θάνος Μωραΐτης του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για εργαλειοποίηση των αθλητών, μάλλον δεν έχει διαβάσει ανακοινώσεις του ΣΕΓΑΣ που υπογράφουν αθλητές, κάποιοι από τους οποίους δεν είχαν ιδέα. Σε αντίθεση με αυτούς της καταγγελίας του, που εκφράζονται οι ίδιοι μέσα από τις προσωπικές τους πλατφόρμες…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts