ΥΓΕΙΑ

«Κανείς δεν είναι άτρωτος»: Το μήνυμα του γιατρού που νοσεί από κορονοϊό

  • Μιχάλης Θερμόπουλος

Σκοπελίτης

«Κανείς δεν είναι άτρωτος» σημειώνει ο Παθολόγος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Ηλίας Σκοπελίτης, ο οποίος μολύνθηκε από ασθενή του με κορονοϊό.

Ο γιατρός – παθολόγος μίλησε στην εκπομπή «από τις έξι» στην ΕΡΤ, και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ο κ. Σκοπελίτης επισήμανε την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με νοσηλευτές και γιατρούς, υπογραμμίζοντας ότι «παρόλο που περίμεναν το δεύτερο κύμα «δεν υπήρξε ένας προγραμματισμός και μια άμεση κινητοποίηση ώστε να προστεθεί προσωπικό και να φτιαχτούν τμήματα Covid». «Δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία. Χρειαζόμαστε ενίσχυση του συστήματος άμεσα», σημείωσε.

Για 13 ημέρες βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι του, όμως την 14η η κατάσταση του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται έως και σήμερα σε ειδική μονάδα Covid. Για λόγους ασφαλείας δεν τον έχει επισκεφθεί κανείς από τον συγγενικό του περιβάλλον τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον υπογραμμίζει τον κίνδυνο που υπάρχει στους κλειστούς χώρους και πως η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των πολιτών. «Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους είναι το πρόβλημα, δεν φταίει ο κόσμος που δεν τηρεί όλα τα μέτρα, το κύριο πρόβλημα είναι οι κλειστοί χώροι (π.χ. οι κλειστοί χώροι εργασίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς)», όπως ανέφερε.

«Είναι ένας ιός που μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για έναν ιό που δεν πρέπει να τον αψηφά κανένας», τονίζει ο κ. Σκοπελίτης.

«Προσοχή από τον κόσμο, αυτό το νόσημα δεν είναι απρόσβλητο, οι νέες θεραπείες αρχίζουν να μπαίνουν στο σκηνικό, αρκετός κόσμος θα τα καταφέρει, χρειάζεται προσοχή», καταλήγει ο Η. Σκοπελίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts