ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καραχάλιου: «Φεύγω από την Πολωνία με ψηλά το κεφάλι»

Η Ελληνίδα ιστιοπλόος μπορεί να μην πήρε στο παρά πέντε το πολυπόθητο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα laser, αλλά κρατά τις εμπειρίες που πήρε ως μαθήματα για το μέλλον.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η Βασιλεία Καραχάλιου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών της κατηγορίας Laser Radial με την 4η θέση στη γενική κατάταξη. Το εντυπωσιακό όμως είναι το πως έφτασε σε αυτή τη θέση. Μετά από κακό ξεκίνημα στις πρώτες δύο μέρες ιστιοδρομιών, η 24χρονη βρισκόταν στην 27η θέση της γενικής κατάταξης και χρειαζόταν εξαιρετικές εμφανίσεις στις υπόλοιπες ιστιοδρομίες προκειμένου να δικδικήσει μία καλή θέση και παρουσία. Με μία 3 και 6 βαθμούς ποινής την επόμενη ημέρα κατάφερε να μπει στο χρυσό στολίσκο και εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση. Με 1η, 9η, 1η και 11η θέση τις επόμενες δύο μέρες πήρε λίγους βαθμούς ποινής, ανέβηκε στην 3η θέση της καταταξης μία μέρα πριν το τέλος, και διεκδικούσε μετάλλιο. Την τελευταία όμως μέρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε και με 29 και 14 βαθμούς ποινής έχασε με διαφορά 5 βαθμών ποινής το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο πήρε τελικά η Πολωνή Αγκάτα Μπαρβίνσκα.

Η Καραχάλιου μίλησε στο Sportsfeed για το σύνολο του πρωταθλήματος, για τα σκαμπανεβάσματα που είχε στις εμφανίσεις της και για τον τελικό της απολογισμό: «Μετά την τελευταία ιστιοδρομία είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Ήξερα ότι είχα χάσει την 3η θέση, δεν είχα καλή τελευταία μέρα και δεν ήμουν χαρούμενη με την ιστιοπλοΐα που έκανα. Αυτό με πείραξε πιο πολύ, παρά το γεγονός οτι δεν κατέληξα στο βάθρο. Είναι ό,τι χειρότερο. Εννοείται ότι στεναχωρήθηκα γιατί ήμουν πολύ κοντά αλλά χάρηκα από την άλλη που μπόρεσα και έκανα το comeback απο την 27η θέση στην 4η. Δουλεύω αρκετά πράγματα παράλληλα στον εαυτό μου, και χαίρομαι που βλέπω βελτίωση και σε αλλα κομμάτια που είναι εξίσου σημαντικά και ίσως να παίζουν σημαντικότερο ρόλο στην απόδοση μου σε κρίσιμες καταστάσεις. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Χαίρομαι που ύστερα απο 6 μήνες χωρίς κάποια μεγάλη διοργάνωση είδα οτι η δουλειά που κάνουμε πιάνει τόπο».

Το πλάνο της ταλαντούχας ιστιοπλόου από εδώ και πέρα περιλαμβάνει έναν αγώνα ακόμα και στη συνέχεια πολλή, πολλή προπόνηση. Στις αρχές Νοεμβρίου θα γυρίσει στην Ελλάδα για το Αthens Εurolymp που θα λειτουργήσει ως πανελλήνιο πρωτάθλημα για την κατηγορία της και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη βάση της, στη Λας Πάλμας των Κανάριων νήσων, για να ξεκινήσει εκεί την χειμερινή προετοιμασία της για τους μεγάλους στόχους του 2021.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts