ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Νέα μέτρα προαναγγέλλει η κυβέρνηση για να ανακόψει την ακρίβεια

Με αμείωτο ρυθμό  συνεχίζει το κύμα ακρίβειας στα καύσιμα την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των μέτρων για τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις στην αντλία, με τις ανακοινώσεις να έρχονται την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τα καύσιμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. «Δε θα είναι οριζόντια […]

Με αμείωτο ρυθμό  συνεχίζει το κύμα ακρίβειας στα καύσιμα την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των μέτρων για τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις στην αντλία, με τις ανακοινώσεις να έρχονται την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τα καύσιμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Δε θα είναι οριζόντια ως προς τη μείωση του φόρου. θα είναι μια προς μια στοχευμένη λογική και η οποία δεν επιβραβεύει οριζόντια αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην αύξηση των τιμών», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει πλήρη αίσθηση της επιδείνωσης του προϋπολογισμού των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων από αυτό που γίνεται με τον πληθωρισμό. «Από την άλλη έχουμε ακόμα αντοχές ως οικονομία», προσέθεσε.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι να διευρυνθεί και η περίμετρος των δικαιούχων και το ύψος της επιδότησης, ανέφερε.

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

Το πιθανότερο σενάριο είναι η αύξηση του ποσού επιδότησης πάνω από τα 50 ευρώ για το νέο Fuel pass, για το οποίο αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά όρια από τις 30.000 στα 40.000 – 45.000 ευρώ, στο ίδιο όριο δηλαδή με το Power Pass.

Στο τραπέζι είναι επίσης και η επιδότηση στην αντλία και για την αμόλυβδη στα πρότυπα του μοντέλου που ακολουθήθηκε για το πετρέλαιο κίνησης, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο ενισχυμένη πάνω από τα 15 λεπτά το λίτρο.

Η υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού τον Μάιο κατά 1,16 δις. ευρώ ανοίγει το δρόμο για τις παρεμβάσεις, την ώρα που οι οδηγοί βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι τιμές της βενζίνης ξεπερνούν τα 2,5 ευρώ σε πολλά πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ σε πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα από τα 3 ευρώ.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, μιλώντας στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει το βάρος και τις συνέπειες υπαρκτών κρίσεων. Το πραγματικό effect αυτής της κυβέρνησης είναι σήμερα, τρία χρόνια μετά που βιώνουμε τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της ΝΔ, στον πληθωρισμό, στην ενεργειακή κρίση, στην πρωτοφανή ανασφάλεια που βιώνει η ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, τόσο από την εκτόξευση του κόστους διαβίωσης όσο όμως και εξαιτίας της πρωτοφανούς έντασης με την Τουρκία, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σοκ και για τους επαγγελματίες οδηγούς

Σε απόγνωση και οι επαγγελματίες οδηγοί που προμηθεύονται βλέπουν το πετρέλαιο να ξεπερνά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο και ζητούν μέτρα και αύξηση των κομίστρων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν

Σύμφωνα με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η τιμή διυλιστηρίου είναι στο 2,31 σήμερα. Οπότε αν βλέπουν οι καταναλωτές 2,25 – 2,30 είναι περίεργο. Η είναι μαύρο καύσιμο, ή είναι νοθευμένο ή είναι πειραγμένες οι αντλίες.

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Η Ελλάδα η πλέον ωφελημένη από τις κινήσεις της ΕΚΤ και την ευελιξία επανεπένδυσης του PEPP

Παίρνει διαστάσεις η πτώση στο Χρηματιστήριο – Απώλειες έως 4% στις τράπεζες, σε ιστορικό χαμηλό η Πειραιώς (upd)

Αυξήσεις επιτοκίων: Οι δύο όψεις του νομίσματος για τις ελληνικές τράπεζες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts