ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Ανοίγουν πάνω από 400.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμούς

  • Γιάννα Σουλάκη

Κικίλιας

 Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε για ακόμα μία φορά τους 100.000 εμβολιασμούς, ενώ το 23,7% των πολιτών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, σήμερα ανοίγουν επιπλέον 420.300 ραντεβού με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, ενώ από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 -29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Συγκεκριμένα, τα εμβόλια της Pfizer αναμένουν περίπου 240.000 δόσεις, της Johnson & Johnson περίπου 96.300 και της Moderna.

Σήμερα, για άλλη μία ημέρα θα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς, με το σύνολο των δόσεων να φτάνει πλέον τις 6.330.000.

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας από ιδιώτες γιατρούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως όλες οι περιοχές παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts