ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Σε καταυλισμό Ρομά για την προώθηση των εμβολιασμών κατά της Covid-19

Σε καταυλισμό Ρομά στα Σπάτα βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και συνομίλησε με τους κατοίκους, τους οποίους προέτρεψε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κλιάφα στα Σπάτα Αττικής, όπου από το πρωί κινητή ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διεξάγει rapid tests στους κατοίκους.

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με τους κατοίκους του καταυλισμού και τους παρότρυνε να εμβολιαστούν άμεσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συχνού testing με στόχο την ασφάλειά τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας: «Συνομίλησα εδώ με νέα παιδιά, με τις οικογένειές τους. Με πολύ μεγάλη συναίσθηση του καθήκοντος, αγάπη και σεβασμό, θέλουμε να πείσουμε όσο πιο πολλούς συμπολίτες μας γίνεται, για τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού και να έρθουν να εμβολιαστούν. Το μήνυμα, όμως, είναι ότι η Covid-19 είναι ένας τεράστιος εχθρός της Δημόσιας Υγείας και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας εδώ – και σε όλη τη χώρα – να τεσταριστούν και να εμβολιαστούν», τόνισε.

Ο υπουργός κ. Κικίλιας τόνισε πως η Πολιτεία θα φροντίσει μέσω του γενικού γραμματέα για όλα τα επιμέρους ζητήματα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων και για να καλύψει τις βασικές ανάγκες τις όποιες έχει ανάγκη ένας τέτοιος οργανωμένος καταυλισμός.

«Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση γι’ αυτό και θα φροντίσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε και σε όλους τους υπόλοιπους καταυλισμούς, όπου υπάρχουν ειδικές ομάδες, να φτάσουμε και να τεστάρουμε και να εμβολιάσουμε. Παράλληλα, είναι κάτι που βλέπω ότι το ζητούν εδώ οι κάτοικοι της περιοχής, να βοηθήσουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και αυτό είναι σημαντικό», τόνισε.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, τόνισε πως για την κυβέρνηση, για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους, αλλά και να τους ενημερώσουμε για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας. Ζούμε μια περίοδο Covid και οι Ρομά δείχνουν ότι με τη σωστή ενημέρωση μπορούν και αυτοί και να κάνουν τα rapid test και να εμβολιαστούν, δίνοντας τα παράδειγμα και σε άλλους. Και ειδικά οι νέοι Ρομά, που είναι η πλειονότητα του πληθυσμού, δείχνει ότι είναι κοντά σε αυτό», σημείωσε ο ίδιος.

Related Posts