ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΙΝΑ: Άρθηκαν οι περιορισμοί στα ταξίδια στο εξωτερικό

Οι μετοχές ταξιδιωτικών – αεροπορικών εταιρειών, όπως η ιδιοκτήτρια της British Airways IAG και η Intercontinental Hotels Group, παρουσίασαν κέρδη στα χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς η Κίνα ήρε τους περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό, τρία χρόνια μετά την επιβολή τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε ότι θα επιτρέψει ομαδικές εκδρομές σε μια εκτεταμένη ομάδα 78 χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και της Νότιας Κορέας καθώς και του Ισραήλ και των κρατών του Κόλπου όπως το Ομάν και Κατάρ, ανεβάζοντας το σύνολο σε 138.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ομαδικών εκδρομών σε 20 χώρες τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης και της Ρωσίας, πριν επεκτείνει τη λίστα σε 60 χώρες τον Μάρτιο, προσθέτοντας δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Hylink με έδρα το Πεκίνο είπε ότι η νέα λίστα των χωρών προορισμού για εξερχόμενο ομαδικό τουρισμό «αναμένεται να επηρεάσει βαθιά τους λιανοπωλητές και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με ταξίδια σε όλο τον κόσμο».

Οι Κινέζοι τουρίστες ήταν μανιώδεις ταξιδιώτες πριν από την πανδημία καθιστώντας την ηπειρωτική Κίνα την κορυφαία αγορά εξερχόμενων ταξιδιών στον κόσμο, τόσο από πλευράς αριθμού ταξιδιών, όσο και από άποψη δαπανών.

Οι τουρίστες πραγματοποίησαν 155 εκατομμύρια εξερχόμενα ταξίδια το 2019, ξοδεύοντας 255 δισεκατομμύρια δολάρια για ταξίδια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης McKinsey & Co.

Πάνω από το μισό (65%) ταξίδεψε για αναψυχή, ενώ το 29% ήταν για επαγγελματικούς λόγους και το 6% επισκέφτηκε φίλους και συγγενείς.

Η μελέτη αποκάλυψε μια διαρκή επιθυμία μεταξύ των Κινέζων τουριστών να εξερευνήσουν διεθνείς προορισμούς, με περίπου το 40% των ερωτηθέντων να εκφράζουν σχέδια για εξερχόμενα ταξίδια αναψυχής.

Ο διευθυντής του Hylink Group Americas Humphrey Ho δήλωσε: «Με την άρση της απαγόρευσης της ομαδικής περιοδείας, οι έμποροι λιανικής και τα ενδιαφερόμενα μέρη του ταξιδιού έχουν μια χρυσή ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτή τη σημαντική αλλαγή. Οι διεθνείς εξερχόμενοι αριθμοί της Κίνας, επί του παρόντος στο 30% περίπου των επιπέδων του 2019, σηματοδοτούν τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες».

The post ΚΙΝΑ: Άρθηκαν οι περιορισμοί στα ταξίδια στο εξωτερικό appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts